Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Τουσκ- Γιούνκερ: «Οι παράνομες πράξεις» της Τουρκίας θα συζητηθούν στη Βάρνα


Και στις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων συνεχίστηκε το… «ευρωχαστούκι» για την Τουρκία. Στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, που έγινε στον απόηχο της τρομοκρατικής ενέργειας στη Γαλλία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και ο Πρόεδρος Γιούνκερ παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις των επίσημων συμπερασμάτων και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την προκλητική στάση της Τουρκίας.
«Οι παράνομες πράξεις της Τουρκίας σίγουρα θα συζητηθούν στη Βάρνα. Δεν θα είναι εύκολη συνάντηση. Η ΕΕ ανησυχεί και για άλλα περίπλοκα ζητήματα, όπως εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και τη Συρία», δήλωσε ο Πρόεδρος Τουσκ.
«Τα συναισθήματά μου για τη συνάντηση της Βάρνας είναι ανάμικτα γιατί οι διαφορές στον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα η ΕΕ και η Τουρκία είναι πολλές. Θα είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στο διάλογο, δε θα κρύψουμε δηλαδή αυτές τις διαφορές, και θα προσπαθήσουμε για τη βελτίωση της συνεργασίας», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Πλήρης η αλληλεγγύη προς Κύπρο και Ελλάδα, λέει ο Αναστασιάδης

Για πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη προς την Κύπρο και την Ελλάδα μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζονται απερίφραστα οι συνεχείς παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενόψει της Συνόδου της Βάρνας», τόνισε.
Όπως σημείωσε, μέσα από τα επίσημα συμπεράσματα, «σαφέστατα διαφαίνεται η καταδίκη, με απερίφραστο τρόπο, της Τουρκίας για τις συνεχείς παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως επίσης βεβαίως και η καταδίκη για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται στο Αιγαίο Πέλαγος. Και όταν λέμε την Ανατολική Μεσόγειο, δεν εννοούμε παρά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί επ’ αυτού έγιναν οι καταγγελίες και επ’ αυτού αποφαίνεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Έχουμε Συμπεράσματα, τα οποία υποδηλούν πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα».
Την ίδια ώρα, «εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Τουρκία, περιλαμβανομένων των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ζητώντας τερματισμό της απαραδέκτου καταστάσεως», είπε.
«Το πιο σημαντικό είναι πως τα Συμπεράσματα, όπως αποτυπώνονται, και οι εκφρασθείσες θέσεις, θα μεταφερθούν με ενιαίο τρόπο από τους συμμετέχοντες στη Συνάντηση της Βάρνας, και πιο συγκεκριμένα, από τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Donald Tusk και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Claude Juncker, σε όσους θα συμμετέχουν στη Συνάντηση της Βάρνας, με υπερτονισμό προς την Τουρκία ότι προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στα θέματα που καταγράφονται στην ημερήσια διάταξη, θα πρέπει η Τουρκία να ανταποκριθεί, τόσο όσον αφορά τα Συμπεράσματα, αλλά και όσον αφορά τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το καταληκτικό, ότι δηλαδή η ΕΕ θα ευρίσκεται σε εγρήγορση παρακολουθώντας την υλοποίηση ή μη των όσων τα Συμπεράσματα διαλαμβάνουν», κατέληξε ο Κύπριος Πρόεδρος.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου