Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Δρόμος Εκεχειρίας: Πενήντα χιλιόμετρα για την ειρήνη

Αν σας αρέσει η πεζοπορία και ειδικά οι ορεινές διαδρομές, τότε μπορείτε να συνδυάσετε ένα Σαββατοκύριακο του Απριλίου στην ιερή γη της Ολυμπίας με τη συμμετοχή στον «Δρόμο της Εκεχειρίας».

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί, για τρίτη χρονιά, η συγκεκριμένη διοργάνωση σε διαδρομή σχεδόν 50 χιλιομέτρων (49,8χλμ), που δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Χωρίς κόστος, καθώς η συμμετοχή είναι δωρεάν, μπορούν άπαντες να ακολουθήσουν το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» που ενώνει την Ήλιδα διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων, με την Αρχαία Ολυμπία.
Ενδιάμεσα οι συμμετέχοντες θα περάσουν από 13 χωριά της περιοχής (Δάφνη, Κεραμίδια, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι , Πελόπιο και Πλάτανος) αφού σκοπός των διοργανωτών είναι να προβάλλουν τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση και τους ανθρώπους της ημιορεινής Ηλίας, οι οποίοι θα υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς.
Η Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη είναι η πρόεδρος του οργανισμού Συμπολιτεία Ολυμπίας (Federation of Olympia) που σκοπεύει στη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους. Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης που εξελίσσεται σε θεσμό: «Μέσα από εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον πολιτισμό με τον αθλητισμό, επιχειρούμε να θυμίσουμε στη σύγχρονη κοινωνία τις ολυμπιακές αξίες, κυρίως δε, την αξία της Εκεχειρίας, που την έχουμε ξεχάσει.
Ο Δρόμος της Εκεχειρίας (περίπου 50 χλμ) από την Ήλιδα, που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ολυμπία που ετελούντο, δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Γιατί πιστεύουμε ότι σημασία έχει η ολοκλήρωση της προσπάθειας για την επίτευξη του σημαντικότερου αγαθού που έχει ανάγκη ο κόσμος, της ειρήνης, η οποία, όμως, περνά μέσα από τον μακρύ και επίπονο δρόμο της Εκεχειρίας. Για το λόγο αυτό βραβεύουμε όλους όσους φθάσουν στον τερματισμό. Και πιστεύουμε ότι κάθε βήμα του Δρόμου της Εκεχειρίας, από την Ήλιδα στην Ολυμπία, συμβολικά μας φέρνει πιο κοντά στις αξίες του Ολυμπισμού που έχουμε λησμονήσει».
Παράλληλα, πρόσθεσε: «Στις εκδηλώσεις μας θα τιμήσουμε και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες της Πάλης, ως μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι βασικό άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, και έτσι πρέπει να μείνει».
Οι παροχές προς τους συμμετέχοντες είναι πολλές καθώς όσοι ολοκληρώσουν τη διαδρομή θα λάβουν συλλεκτικό αριθμημένο μετάλλιο της πορείας, ενώ για όλους έχει προβλεφτεί, πλήρης τροφοδοσία με νερό, φρούτα, χυμούς, μπισκότα ανά 5χλμ της διαδρομής, φυσικά ο αριθμός συμμετοχής και το μπλουζάκι της διοργάνωσης, οι μεταφορές, ακόμα και η δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο από τη Αθήνα.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ήλιδας στις 05:45 την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και η διαδρομή αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν 10 ώρες. Έτσι, ο τερματισμός υπολογίζεται περίπου στις 5 το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο http://routeoftruce.gr
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου