Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Καμμένος: Να θυμάται η Τουρκία τι έπαθε το 1821

Που ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα

νάτανε το 21, νάρθει μιάν αυγή..."

Μήνυμα στην Αγκυρα από την Αρμενία

Καμμένος: Να θυμάται η Τουρκία τι έπαθε το 1821
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της - και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας - ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στέλνοντας νέο μήνυμα προς την Άγκυρα.
Από την Αρμενία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «είναι ευχή μας η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
«Ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα» πρόσθεσε.
Ο έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον αρμένιο ομόλογό του, Βίγκεν Σαργκσιάν, ενώ επισκέφτηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018».
«Είχαμε ευρεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και σχετικά με τις προκλήσεις ασφαλείας και τις εξελίξεις στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας πως «Ελλάδα και Αρμενία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί. Έχουμε κοινές αξίες, κοινή ιστορία, κοινά θύματα των δύο μεγάλων γενοκτονιών, του αρμενικού λαού και του ποντιακού ελληνισμού».
«Τόσο η Αρμενία, όσο και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις ασφαλείας και απειλές οι οποίες απαιτούν όχι μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή πολιτική αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά» κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου