Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2018

  • Άρωμα εκλογών δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες και να μοιράσει χρήματα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
  • Επιμένουν στη θεωρία της δολοφονίας οι συγγενείς της Ειρήνης Λαγούδη από την Αιτωλοακαρνανία. Το πόρισμα που εξέδωσε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πραγματογνώμονας δίνει διαφορετικά στοιχεία από αυτά της εκδοχής της αστυνομίας περί αυτοκτονίας.
  • Τοπικές βροχές αναμένεται την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια τκαι τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα ή «πορτοκαλί» συναγερμό, θέτει η κυβέρνηση το υπουργείο Αμυνας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
  • Στη σκιά των επεισοδίων και της πρωτοφανούς επίθεσης των ΜΑΤ κατά οπαδών του Ολυμπιακού, έγινε η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πειραιά.

Κόσμος

  • Εξήντα οκτώ άνθρωποι -66 άνδρες και 2 γυναίκες- έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, στην Πολιτεία Καραμπόμπο, στο βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας, γνωστοποίησε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ μέσω Twitter, ενώ μια μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο περί εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων.
  • Η βραβευμένη με Νόμπελ Μαλάλα Γιουσαφζάι επέστρεψε στη χώρα της, το Πακιστάν, σήμερα Πέμπτη, έξι χρόνια αφότου πυροβολήθηκε από Ταλιμπάν επειδή υπερασπιζόταν το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, όπως φαίνεται σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.
  • Ενοπλοι σκότωσαν στρατιώτη και τραυμάτισαν άλλους τουλάχιστον δύο ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης, όταν άνοιξαν πυρ στην είσοδο ξενοδοχείου στην πόλη Μπαντιαγκαρά, στο κεντρικό Μαλί, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
  • Η Ιαπωνία έχει έλθει σε επαφή με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας για να συζητήσει το ενδεχόμενο να οργανωθεί διμερής σύνοδος κορυφής, και στην Πιονγιάνγκ διεξάγονται εσωτερικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο συναντήσεων του ηγέτη της χώρας με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας και άλλων κρατών, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Ασάχι Σιμπούν.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την Τετάρτη «με τον πλέον έντονο τρόπο» τις πολλαπλές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους των σιιτών ανταρτών Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και κατήγγειλε ότι εγείρουν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια.

Οικονομία

  • Την… παγίδα για όσους εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι θα πρέπει να προσέξουν φέτος οι φορολογούμενοι αφού αποτελεί, μία από τις βασικές αλλαγές στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
  • Την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού, όπως θεσπίστηκε με το νόμο 4512/2018, για να στηρίξει την ελληνική οικογένεια πληρώνει σήμερα, Πέμπτη, ο νεοσύστατος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), καθολικός διάδοχος του ΟΓΑ. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται συνολικά 727.265 οικογένειες, αριθμός αυξημένος έναντι των δικαιούχων του 2017.
  • Η χρήση των καρτών έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Τόσο η αξία των συναλλαγών όσο και ο όγκος των πράξεων κάθε χρόνο αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία των συναλλαγών με κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες) στην ελληνική αγορά αυξήθηκε το 2017 κατά 40% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και ο αριθμός των συναλλαγών διευρύνθηκε κατά 93%.
  • Το μοντέλο της αστικής αυτοκινητιστικής συμπεριφοράς έχει αρχίσει να αλλάζει τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες -μέχρι πρότινος φτωχές - περιοχές του πλανήτη (λ.χ. Ασία, Νότια Αμερική). Βασική αιτία η ανάγκη μετάβασης σε πλέον καθαρές μορφές ενέργειας μέσα στις ίδιες τις πόλεις και επέκτασης τμημάτων των πόλεων για αποκλειστική χρήση από πεζούς και ποδήλατα καθώς και η δημιουργία νέων χώρων πρασίνου.
  • Τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο των Νέων Αγροτών όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει φάκελο και πληρούν τους όρους, ανήγγειλε από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ τη δέσμευση αυτή επανέλαβε λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική του ομιλία.

Αθλητισμός

  • Στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχουν στρέψει τις ελπίδες τους οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Στον «Τάφο του Ινδού» βρέθηκαν τουλάχιστον 1.500 οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι αφού φώναξαν συνθήματα υπέρ του «τριφυλλιού» και φυσικά κατά του Αλαφούζου, συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις τους.
  • Η Μαρία Κουλουρίδου πήγε σήμερα στο Κορωπί για την υπογραφή διακανονισμών, αλλά πολλοί ξένοι αρνήθηκαν και ζήτησαν συνάντηση με διοικούντες.
  • Συνάντηση με τις ΠΑΕ που έχουν μείνει «άστεγες» από... τηλεοπτική σκέπη είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλωνας Σμύρνης, Κέρκυρα και Πλατανιάς με επίκεντρο συζήτησης το τηλεοπτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
  • Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, τους οποίους χαρακτήρισε «τραμπούκους», ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην ανέγερση της Νέας Τούμπας. Αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι έχει παρθεί ήδη απόφαση να παραχωρηθεί και χώρος που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας!
  • Με το Μίχαελ Σκίμπε να επιστρατεύει 41 ποδοσφαιριστές σε 22 αγώνες η Εθνική δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «κλειστό κλαμπ». Στα φιλικά με την Ελβετία και την Αίγυπτο ο Γερμανός επέκτεινε ακόμη περισσότερο το ροτέισον με new entries τους Ανδρέα Γιαννιώτη, Βασίλη Μπάρκα και Ευθύμη Κουλούρη. Χρησιμοποίησε δε για πρώτη φορά και τον Μιχάλη Μπακάκη ο οποίος είχε κατά το παρελθόν μία συμμετοχή με υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Τσάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου