Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πάτρα: Iσόβια με ομόφωνη απόφαση για την παπαδιά και τον εραστή [ΒΙΝΤΕΟ]


Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2018

Ισόβια κάθειρξη στην παπαδιά και στον πρώην εραστή της επέβαλε, με ομόφωνη απόφαση και δίχως να αναγνωρίσει ελαφρυντικά, σήμερα το μεσημέρι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στους Κρουνούς τον Σεπτέμβριο του 2012.
Η πολύωρη ακροαματική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καταθέσεων.
Κομβικό σημείο ήταν η συγκλονιστική κατάθεση του γιου του δολοφονημένου ιερέα, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της έδρας πεπεισμένος για την ηθική αυτουργία της μητέρας του στο έγκλημα. «Οι γονείς μου τσακώνονταν και βριζόντουσαν συχνά. Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος, ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά “γυρνάει” αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά. Τον εραστή της μητέρας μου τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μας. Στη λαϊκή, στην καφετέρια… είχε γίνει η σκιά μας» είπε αρχικά.
«Η πολιτική αγωγή είναι ικανοποιημένη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, ένα ανώτατο δικαστήριο της χώρας από πλευράς ουσίας, επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, την οποία εμείς ούτως ή άλλως θεωρούσαμε επαρκέστατη Υπάρχει . απόλυτη ικανοποίηση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, αλλά και ηθική ικανοποίηση από την πλευρά της οικογένειας. Η θέση μου είναι ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη απόφαση, διότι τα γεγονότα δεν άφηναν περιθώρια για για οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, είχα πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τον κ. Κανελλόπουλο που ήταν μαζί μου αυτή τη δύσκολη μέρα και εσάς όλους. Όλα ήταν δικαιολογίες, δικαιώθηκε η ψυχή του αδελφού μου. Από την αρχή πίστευα ότι αυτή η γυναίκα ήταν πίσω από αυτό το έγκλημα», δήλωσε η αδελφή του δολοφονημένου ιερέα, Έφη Αυγεροπούλου

«Σέβομαι την απόφαση αλλά τη θεωρώ άδικη. Θεωρώ ότι δεν αποδείχθηκε η ηθική αυτουργία και η γνώμη μου είναι ότι θα αναιρεθεί. Περιμένουμε να καθαρογραφεί και στη συνέχεια θα ασκήσουμε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης» , δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 49χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Προηγούμενη ενημέρωση:
Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της έφεσης που έχει κατατεθεί από την πλευρά της 49χρονης Θεοδώρας Αυγεροπούλου επί της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχη κατά πλειοψηφία (6-1 ψήφοι) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όπως και 46χρονος συγκατηγορούμενός της. Αμφότεροι καταδικάστηκαν για την υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου ιερέα και συζύγου της 49χρονης, Θανάση Αυγερόπουλου, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος των Κρουνών (Ρίσοβο), συμβάν που είχε μονοπωλήσει τότε το ενδιαφέρον του Τύπου και της κοινής γνώμης πανελλαδικά…
Η δίκη ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, στο Εφετείο Πατρών με την κλήρωση των ενόρκων, αλλά διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί σήμερα, Τρίτη, 27 Μαρτίου. Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της 49χρονης, Σοφία Πολυζωγοπούλου και Απόστολος Λύτρας, η κατηγορούμενη υποστήριξε την αθωότητά της, αρνούμενη κάθε σχέση με το αδίκημα που της έχει καταλογιστεί, και υπενθύμισαν ότι η ενοχή της κρίθηκε κατά πλειοψηφία.
«Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται, όπως ισχυρίστηκε και ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ανθρωποκτονία του συζύγου της  και ζητά από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να της αναγνωριστεί το ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πράξη που της καταλογίζεται, την ηθική αυτουργία του εγκλήματος», τόνισε ο κ. Λύτρας, ενώ η κα Πολυζωγοπούλου πρόσθεσε ότι «ουδέποτε είπε στον δολοφόνο να κάνει αυτήν την αποτρόπαια πράξη και θα προσπαθήσει στο Εφετείο να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. Ο δεύτερος βαθμός θα είναι ουσιαστικός, θα ασχοληθεί το δικαστήριο με όλους τους ισχυρισμούς της, ότι δεν είχε κανέναν λόγο να βάλει κανέναν να κάνει κακό στον σύζυγό της, είχε καλή σχέση μαζί του δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και ήταν μια απόφαση του συγκεκριμένου συγκατηγορούμενου, δηλαδή του δολοφόνου, μια δική του πρωτοβουλία να πάει και να σκοτώσει τον άτυχο ιερέα».
Στη συνέχεια η κα Πολυζωγοπούλου και ο κ. Λύτρας δήλωσαν σχετικά με την 49χρονη και τον 46χρονο που έχει επίσης καταδικαστεί σε ισόβια:
«Από αυτά που έχουν ειπωθεί στον πρώτο βαθμό, (σ.σ. η 49χρονη) δεχόταν απειλές τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της. Αμέσως μετά το περιστατικό, την απείλησε (σ.σ. ο 46χρονος) και για αυτό τον λόγο φοβήθηκε και για αυτό δεν είπε κάτι. Μόλις ένιωσε ασφάλεια από τις Αρχές, αμέσως είπε τι είχε συμβεί, ποιος ήταν ο δολοφόνος, έδωσε τα στοιχεία του και βοήθησε τις αρχές. Ήταν μια γνωριμία τριών μηνών, μέσα στους οποίους τον είχε δει μόλις τρεις μήνες, και έχει σαφέστατα μετανιώσεις. Αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο να πειστεί ένας άνθρωπος με μόλις τρεις συναντήσεις».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου