Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

NΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Μαρτίου, 2018

  • Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.
  • «Αν δεν υπάρξει κάποια ραγδαία μεταστροφή της στάσης της κυβέρνησης των Σκοπίων, η συμφωνία για το όνομα θα ναυαγήσει στα νερά του ποταμού Βαρδάρη».
  • Αν η Τουρκία φέρει γεωτρύπανο για γεώτρηση στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η κυπριακή κυβέρνηση θα ενεργήσει με όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα που έχει στη διάθεση της, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν απέκλεισε προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
  • Στη δημοσιότητα δίνει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών «αποδεικτικά στοιχεία για την καταστροφική πολιτική της ΝΔ περί τακτοποίησης ημετέρων» απαντώντας στις καταγγελίες του Τομεάρχη Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Κων.Γκιουλέκα «για κομματικές φιέστες, τακτοποίηση κομματικών φίλων με την ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου, κρατικοποίηση υποβάθμιση αστικών συγκοινωνιών και συνολική αποδόμηση σε ότι υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα από την κυβέρνηση». Τι απαντά ο κ. Γκιουλέκας.
  • Οι τρόποι αντίδρασης στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία πραγματοποίησε παρέμβαση και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης. «Τα σωματεία-μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν με όρους κοινωνίας δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα για την ακύρωση αυτών των εξαιρετικά βλαπτικών επιλογών για το δημόσιο συμφέρον».

Κόσμος

  • Η απόφαση της Μόσχας ν’ απελάσει 60 αμερικανούς διπλωμάτες σηματοδοτεί την περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
  • Σεισμική δόνηση 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών του νησιού της Νέας Βρετανίας, στην Παπούα Νέα Γουινέα, νωρίς σήμερα Παρασκευή. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι που μπορεί να πλήξει τις ακτές σε όλη την περιοχή.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας δέχτηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων αντιπροσωπεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και κούρδος αξιωματούχος δήλωσε μετά τη λήξη της συνάντησης αυτής ότι ο γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να στείλει στρατεύματα στη Μανμπίτζ της Συρίας για να στηρίξουν τον κουρδοαραβικό συνασπισμό.
  • Το Παρίσι θα προχωρήσει σε δημόσιες επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομυρίου ευρώ την ερχόμενη πενταετία για έρευνα και ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI) σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελιζέ.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε να εννοηθεί ότι θα αναβάλλει την τελική έγκριση της νέας εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη Νότια Κορέα και είχε παρουσιαστεί ως σημαντική επιτυχία της Ουάσιγκτον.

Οικονομία

  • Την εκτίμηση ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», το σύνολο των αιτούντων νοικοκυριών που πληροί τις προϋποθέσεις, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, καθώς εξοικονομήθηκαν νέοι πόροι οι οποίοι φθάνουν το 1 δισ. συνολικά. Ενημέρωσε επίσης ότι ξεκινάει πρόγραμμα της τάξης των 2 δισ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων της Αθήνας, όπως σχολεία και νοσοκομεία.
  • Για την απόφαση της Deutsche Telekom να επενδύσει 2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G, ώστε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά να αποκτήσουν συνδέσεις ταχύτητας 1Gbps, ενημέρωσαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβολος της εταιρείας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε συνάντησή τους.
  • Διευκρινίσεις για την επιβολή του φόρου διαμονής από 1/1/2018 και ειδικότερα για τις περιπτώσεις ημιδιαμονής, παράτασης της διαμονής, ακύρωσης της κράτησης και μίσθωσης δωματίου ή διαμερίσματος μέσω των ψηφιακών πλατφορμών της οικονομίας διαμοιρασμού (τύπου airbnb) παρέχονται με νέα εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
  • Σε σημαντική συμφωνία για την περαιτέρω χρηματοδότησή της με σκοπό νέες δραστηριότητες στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού προχώρησε η Cube Revenue Management. Η εταιρεία συμφώνησε να λάβει χρηματοδότηση από την Marathon Venture Capital.
  • H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt σε δημοσίευμά της αναφέρεται στη μεγάλη παραγγελία της Aegean στην Airbus. «Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παραγγελία στην 19χρονη ιστορία της Aegean Airlines αλλά και η σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Η Aegean υπέγραψε την Τετάρτη στην Αθήνα με την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσύμφωνο για την αγορά μέχρι και 42 αεροσκαφών τύπου A320neo.»

Αθλητισμός

  • Οι περισσότερες ομάδες της Super League προετοιμάζονται για restart ύστερα από 20 μέρες, ωστόσο για δύο η αγωνιστική απραξία ήταν πιο παρατεταμένη. Ένα μήνα χωρίς επίσημο αγώνα κόντεψαν να συμπληρώσουν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης.
  • Αγώνας δρόμου στον Παναθηναϊκό για να προλάβει το… μοιραίο. Κοντά σε συμφωνία με Κοτσόλη, δίνονται λεφτά σε Βέμερ, Εσιέν, Τοτσέ, Λέτο, συνεχείς οι επαφές με τους πιστωτές.
  • «Γιατί δε μίλησε ο άνθρωπος που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη με το ρόλο που έπαιξε αυτά τα χρόνια στο επερχόμενο Grexit; Έχει προβληματική μνήμη; Δεν έχει αντίληψη; Η δε θέλει να στενοχωρήσει τα αφεντικά του;» Ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς με μακροσκελή τοποθέτησή του στο Facebook εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την οργή του για τις πρακτικές και τις μεθόδους του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και εν γένει της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου