Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ιστορική πόλη Λόουελ Μασαχουσέτης τίμησε την 25η Μαρτίου


Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018



Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους. Φωτογραφία: Δημήτρης Ματθαίος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους γιόρτασε για 108η φορά η Ομογένεια της ιστορικής πόλης του Λόουελ.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία που αναπέμφθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. Γεώργιος Μπεχράκης, ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ κ. Βασίλειος Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς. Επίσης, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Ημερήσιου Σχολείου της κοινότητας της Αγίας Τριάδος ντυμένοι με τις εθνικές ελληνικές τους στολές.
Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε πομπή από τον ναό της Αγίας Τριάδος με επικεφαλής πάντοτε τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου με πορεία προς το Δημαρχείο. Εγιναν δύο στάσεις στα μνημεία των πρώτων Ελλήνων μεταναστών και των πεσόντων αγωνιστών στους πολέμους, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση.
Η παρέλαση κατέληξε στο Δημαρχείο, στα προπύλαια του οποίου έγινε η καθιερωμένη γιορτή η οποία συμπεριλάμβανε ομιλίες, μηνύματα, χαιρετισμούς, επίσημες διακηρύξεις και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του Δημαρχείου.

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους. Φωτογραφία: Δημήτρης Ματθαίος

Ο δήμαρχος του Λόουελ κ. Βασίλειος Σαμαράς εξέδωσε Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου και έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνισμού.
Την εκδήλωση στα προπύλαια του δημαρχείου του Λόουελ παρουσίασε ο κ. Γιώργος Μπεχράκης, ενώ χαιρετισμούς και μηνύματα απηύθυναν ο δήμαρχος κ. Σαμαράς, ο γενικός πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, ο οποίος προσκάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας, η οποία θα γίνει στη Βοστώνη την Κυριακή 22 Απριλίου. Δύο μαθητές του Ελληνικού Σχολείου απάγγειλαν επίκαιρα ποιήματα.
Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ημερήσιου Σχολείου παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα για τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Απελευθέρωσης της Ελλάδος από τους Τούρκους, στο κοινοτικό κέντρο της Αγίας Τριάδος, το οποίο βρίσκεται εν αγαστή με το κτίριο του Ημερήσιου Σχολείου.

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους. Φωτογραφία: Δημήτρης Ματθαίος
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου