Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Πλήρης μεταστάθμευση της αμερικανικής δύναμης στην Ανδραβίδα – Φεύγουν από την Τουρκία οι ΗΠΑ

Τι έγινε αυτό το “ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ”;

Η Ανδραβίδα θα εξυπηρετεί πλέον μέρος των επιχειρησιακών αναγκών των ΗΠΑ που ως τώρα εξυπηρετούνταν από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί έχουν εκεί περισσότερους από 5.000 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι φαίνεται ότι θα μεταφερθούν αλλού.
Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο. Προς το παρόν δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει πλήρης μεταστάθμευση της αμερικανικής δύναμης στην Ανδραβίδα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο φαίνεται ότι η ελληνική αεροπορική βάση θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος της αμερικανικής δύναμης που σήμερα βρίσκεται στην Τουρκία.
Οι Αμερικανοί παράλληλα εγκαταλείπουν τη βάση Αλ- Ουντάιντ στο Κατάρ και μεταφέρουν τις δυνάμεις τους στη Σαουδική Αραβία.
Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στη βάση του Ιντσιρλίκ, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τη βάση στο Κατάρ η μεταφορά των αμερικανικών δυνάμεων φαίνεται ότι οφείλεται στις σημαντικές διαφορές που έχουν πλέον οι ΗΠΑ με τις κυβερνήσεις σε Τουρκία και Κατάρ.
Την ίδια ώρα το γεγονός ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης με τη δημιουργία χώρου υποδοχής και επισκευής ελικοπτέρων, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις και για δημιουργία βάσης για τα drones των Αμερικανών, πιθανότατα στη Λάρισα φαίνεται ότι φέρνουν την Ελλάδα σε νέα θέση για τα αμερικανικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.
Πηγή: newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου