Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Προετοιμασίες ενόψει της 32ης Θερινής Ολυμπιάδας – Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΟΚΥΟ 2020» στην Ολυμπία


Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2018

Την Αρχαία Ολυμπία, απ’ όπου την Άνοιξη του 2020 η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το μεγάλο της ταξίδι για το Τόκυο και τη διοργάνωση των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» επισκέφθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη.
Κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού τους στην Ολυμπία, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας όπου θα φιλοξενηθεί η αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο εκείνες της ημέρες αλλά και θα οργανωθούν τα Κέντρα Τύπου και Ενημέρωσης για όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα ενημερώνουν για τις δράσεις και τα γεγονότα των ημερών, αλλά και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με τον οποίο αναμένεται να αναπτύξουν κοινές δράσεις, στο πλαίσιο της Τελετής Αφής.
Συνεργασία και κοινές δράσεις
Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υποδέχθηκε στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές και Φώτης Κωσταριάς.
Κι από τις δυο πλευρές επισημάνθηκε η αναγκαιότητα έναρξης όλων των απαιτούμενων διεργασιών για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων που θα λάβουν χώρα, τόσο στα πλαίσια της  τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, όσο και στο διάστημα μέχρι τότε. Δράσεις – αθλητικές, πολιτιστικές, τουριστικές – που θα έχουν στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και ειδικά των νέων μέσα από εκδηλώσεις, προωθώντας ταυτόχρονα τις Ολυμπιακές Αξίες.
«Η Αρχαία Ολυμπία θα κάνει ότι απαιτείται»
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζιάς στο καλωσόρισμα του, αναφέρθηκε στις παγκόσμιες αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία καθώς και τα μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο κάθε φορά με την Ολυμπιακή Φλόγα. «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Αρχαία Ολυμπία κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματοςαποτελεί Φάρο πανανθρώπινων αξιών για τους νέους όλου του κόσμου. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και τον πολιτισμό ως πολύ σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών αλλά και στην κατανόηση της διαφορετικότητας,  της φυλής, της θρησκείας και του πολιτισμού  ανάμεσα στους νέους όλου του κόσμου». Τέλος, ο κ.Κοτζιάς δεσμεύτηκε ότι η Ολυμπία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της Τελετής Αφής καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων με έμφαση την Εκεχειρία.
Οι αξίες της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιαπωνία

Από την πλευρά της, η γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» Hiromi Kawamura επεσήμανε την σημασία που δίνει η Οργανωτική στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών και ιδιαίτερα στα μηνύματα που η Ολυμπιακή Φλόγα εκπροσωπεί. Για τον σκοπό αυτό ετοιμάζουν ένα μεγάλο ταξίδι της Ιερής Φλόγας σε όλη σχεδόν την Ιαπωνία.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για θέματα Ολυμπιακής Παιδείας Cedric Daetwyler τόνισε την ανάγκη διδασκαλίας των Ολυμπιακών Αξιών και ιδιαίτερα της Εκεχειρίας στα σχολεία και αναφέρθηκε στην ανάληψη πρωτοβουλιών για το θέμα αυτό ενόψει των αγώνων του Τόκιο 2020.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Αθανάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επεσήμανε τη στενή συνεργασία ΕΟΕ – Δήμου που δημιουργεί άριστες προϋποθέσεις για μια ακόμα λαμπρή Τελετή Αφής και ανάδειξης των Ολυμπιακών Αξιών.
 Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου