Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2018

  • Προϊόν σκευωρίας χαρακτηρίζει τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του ο Ευάγγελος Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας ότι είχε στοχοποιηθεί από στελέχη της συγκυβέρνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
  • Πίσω από την επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας «κρύβεται η ακροδεξιά οργάνωση Κρυπτεία» υποστήριξε ο πρόεδρος της, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να φοβηθούμε» και ζητώντας θεσμική συνεργασία της τοπικής κοινωνίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας υποστήριξε ότι είχε δεχθεί μηνύματα και τηλεφωνήματα από μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Κρυπτεία» λέγοντάς του ότι «εμείς είμαστε που καίμε τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες».
  • «Η ενσωμάτωση δεν είναι τσιρότο σε πληγή» ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, σημειώνοντας ότι η χρηματική ενίσχυση της Ε.Ε. στην Τουρκία δίνεται για να βοηθηθούν οι ανάγκες των προσφύγων.
  • Σε μια ακόμα δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης είναι πάνω από τις δέκα μονάδες, καθώς η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 25,2%, έναντι 16,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 7%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,4% κξαι ΚΚΕ με 5,6%.
  • Σκληρή κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη για τη στάση του στην υπόθεση Novartis ασκεί ο Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγορώντας τον για «πολιτικές και λεκτικές κωλοτούμπες». Όπως σημειώνει «όταν κάποιος θέλει να παραιτηθεί, παραιτείται. Ολα τα άλλα είναι φιοριτούρες τρίτης διαλογής». Συμπληρώνει δε ότι «πολλές φορές τέτοιες συμπεριφορές, αν δεν πρόκειται για απλό καιροσκοπισμό, υποκρύπτουν ίσως και ψυχικές δυσλειτουργίες, ειδικά όταν κάποιο άτομο βρίσκεται υπό πίεση».

Κόσμος

  • Η πορτογαλική κυβέρνηση γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι ο πορτογάλος πολίτης που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως σκοτώθηκε στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη νότια Γαλλία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δεν είναι νεκρός, αλλά έχει τραυματιστεί βαριά.
  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε εκ νέου την Παρασκευή ότι θ' αποχωρήσει από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, διαμηνύοντας πως χάνει την υπομονή της, μετά την απόφαση του οργάνου αυτού με έδρα τη Γενεύη να υιοθετήσει πέντε νέες αποφάσεις που καταδικάζουν το Ισραήλ, σύμμαχο της Ουάσιγκτον.
  • Η πυροδότηση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στην έξοδο σταδίου στην πόλη Λασκάρ Γκα, στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 47, δήλωσε ο Ομαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ.
  • Πολλοί πελάτες του σούπερ μάρκετ της Τρεμπ σώθηκαν από τον ένοπλο Ρεντουάν Λακντίμ, καθώς κρύφτηκαν στην αποθήκη-ψυγείο του καταστήματος.
  • Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε στον γάλλο ομόλογό του για τις επικρίσεις για την επιχείρηση του στρατού στο Αφρίν.

Οικονομία

  • Αναλυτική αναφορά στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη μετά την έξοδο από το πρόγραμμα έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε πολιτική εκδήλωση στη Λάρισα που διοργάνωσε η τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η αναθεώρηση του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες θα προχωρήσει άμεσα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ενεργοποιηθεί η ρύθμιση που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά δανειοληπτών που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
  • Υπογράφηκε νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της διοίκησης της ΟΤΕ ΑΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διετούς διάρκειας, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η νέα σύμβαση προβλέπει αυξήσεις μισθών για παλαιούς και νέους εργαζομένους, ενώ από το 1η/1/2019 ο εισαγωγικός μισθός του νέου εργαζομένου αυξάνεται στα 793 ευρώ για το 2019, σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς. Επίσης υπάρχει δέσμευση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον Ομιλο.
  • Συνεχίστηκε και σήμερα, Παρασκευή, το πτωτικό σερί του Χρηματιστηρίου, που μετρώντας πλέον 9 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 5,53% κινείται στην περιοχή των 785 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 785,72 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2017, με πτώση 0,23%. Σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε πτώση 3,46%, από τις αρχές Μαρτίου υποχωρεί 5,98%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 2,08%.
  • H ΓΣΕΕ ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου. Η εορτή της 25ης Μαρτίου, η οποία εφέτος συμπίπτει με ημέρα Κυριακή, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία, οπότε απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες. Τι δικαιούνται όσοι εργαστούν.

Αθλητισμός

  • Πες μου την Εθνική σου ομάδα, για να σου πω τι ποδόσφαιρο έχεις! Από το βασικό θεώρημα της μπάλας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση η Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που τον τελευταίο καιρό οι εικόνες από τα γήπεδά της με επίκεντρο την Τούμπα ταξιδεύουν σε όλον τον πλανήτη και προφανώς δημιουργούν δυσάρεστη έκπληξη.
  • Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τη σέντρα της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στην Ιταλία και την Αργεντινή στο «Etihad» του Μάντσεστερ. Οι παίκτες της «σκουάντρα ατζούρα» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με εμφανίσεις που είχαν τον αριθμό 13 και το όνομα του Αστόρι στην πλάτη, ενώ στα μάτριξ του γηπέδου όπου φιλοξενείται ο αγώνας περνούσαν μηνύματα αφιερωμένα στην μνήμη του Ιταλού αμυντικού.
  • Αισιόδοξος για τη συνέχεια εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ελβετία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί η χημεία μεταξύ των νέων και των παλιών ποδοσφαιριστών, ενώ ξεκαθάρισε ότι τον ευχαριστεί ιδιαίτερα που έχουν εμφανιστεί νέοι αξιόλογοι παίκτες.
  • Δύο δύσπεπτες «εξάρες» σε φιλικούς αγώνες που αποτελούσαν πρόβες πρωταθλήματος κλήθηκε να χωνέψει ο οργανισμός του Ατρόμητου λίγο πριν από την έναρξη της Super League 2017-18. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της διδακτικής ιστορίας του Νταμίρ Κάναντι που χαρακτηρίστηκε αρχικά «τουρίστας», αλλά αναγορεύτηκε προϊόντος του χρόνου σε «μαέστρο» ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με τους Περιστεριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου