Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Μπαράζ απειλών από την Αγκυρα για το Αιγαίο

maximou2Της Δώρας ΑντωνίουΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σκληραίνει περαιτέρω τη στάση της έναντι της Ελλάδας η Τουρκία, προκαλώντας πρόσθετο προβληματισμό στην Αθήνα. Χθες, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της γείτονος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε γενική αξιολόγηση των εξελίξεων στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Ειδικότερα υπογραμμίστηκε ότι παρακολουθούνται με ευαισθησία η στάση και οι κινήσεις της Ελλάδας που έρχονται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας. Αποφασίστηκε ότι δεν πρόκειται να γίνουν παραχωρήσεις στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας». Ανακοίνωση που μάλλον προϊδεάζει για συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Κύπρο και όχι για εκτόνωση της έντασης.
Την ίδια στιγμή, νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ειδικότερα, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πτήση επιστροφής του στην Τουρκία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρω - τουρκικής Συνόδου Κορυφής, διέλυσαν την όποια προσδοκία υπήρχε ότι η Αγκυρα θα μεταβάλει τη στάση και τους σχεδιασμούς της ως αποτέλεσμα της παρέμβασης της ευρωπαϊκής ηγεσίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος παρέπεμψε το θέμα στην τουρκική Δικαιοσύνη, ενώ προχώρησε σε έμμεση διασύνδεση ανάμεσα στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας και στους δύο Ελληνες κρατουμένους. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι στις συνομιλίες με την ευρωπαϊκή ηγεσία στη Βάρνα «ασφαλώς τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μη συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία». Με αφορμή αυτή την αναφορά Ερντογάν, προέκυψε η αχρείαστη επιπλέον περιπλοκή από την τουλάχιστον ατυχή δήλωση του κ. Κατσίκη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ούτε λίγο ούτε πολύ, προέτρεψε σε παράκαμψη της Δικαιοσύνης και ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. «Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δύο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα». Οπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και από βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών.
Αντιδράσεις κομμάτων
Παραπέμποντας στη διάκριση των εξουσιών ως θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος, η Ν.Δ. έκανε λόγο για απόψεις που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση. Για επικίνδυνη προσπάθεια συσχετισμού των δύο υποθέσεων έκανε λόγο το ΚΚΕ, ενώ αδιανόητη χαρακτήρισε την αναφορά Κατσίκη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Κατσίκης προχώρησε σε αναδίπλωση, λέγοντας ότι αναφέρθηκε σε υποθετικό σενάριο και τα όσα είπε είναι προσωπικές απόψεις του.
Βεβαίως, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ως «προσφορά στην Τουρκία» παρουσίασε τις δηλώσεις Κατσίκη η Hürriyet. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, δηλώνοντας ότι δεν έχει ζητηθεί καμιά ανταλλαγή, ούτε επισήμως ούτε ανεπισήμως, καθώς και ότι ανταλλαγές δεν προβλέπονται και δεν μπορούν να γίνουν.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου