Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Μύρισαν... εκλογές

Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018Του Ζώη Τσώλη

Δεν είναι τόσο τα εθνικά θέματα, η ένταση με την Τουρκία, το διαφαινόμενο αδιέξοδο στην επίλυση του μακεδονικού ζητήματος στο οποίο έχει επενδύσει πολιτικά ο κ. Τσίπρας που έχουν δημιουργήσει πρόωρα μια ατμόσφαιρα εκλογών.
Είναι κυρίως η πίστη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ποντάρουν όλα τους τα λεφτά στη ρήξη που βλέπουν να έρχεται στο κυβερνητικό σχήμα για αυτά ακριβώς τα ζητήματα και στην εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας θα προτιμήσει να καταφύγει σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό προτού δει τη συγκυβέρνηση με τον κ. Καμμένο να καταρρέει.

Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, ως τον Ιούνιο όλοι θα γνωρίζουν με ποιους όρους θα βγούμε από την εποχή των μνημονίων. Και το γεγονός αυτό αν πρόκειται να συντελεστεί τον Αύγουστο είναι από μόνο του ισχυρό χαρτί για να επιλέξει κανείς την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ισως είναι η πρώτη φορά που δικαίως έχουν μπει... ψύλλοι στα αφτιά των κομμάτων, καθώς είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας αν καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Τα μηνύματα αυτά έχει πιάσει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με τη σειρά του θέλησε να αιφνιδιάσει φέρνοντας στο προσκήνιο δύο καθαρά προεκλογικές υποσχέσεις. Οπως είπε σε φοιτητές μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΠ, όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στην κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους νέους μέχρι 25 ετών και στην ένταξή τους στον ενιαίο κατώτατο μισθό που είναι 586 ευρώ με το βάσιμο επιχείρημα ότι αδικούνται οι νέοι και ότι το μέτρο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με το δεύτερο μνημόνιο, δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων ανάλογα με την ηλικία.

Και επίσης δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει ύστερα από τις εκλογές στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ που οδηγεί σε μείωση του φορολογικού βάρους για τις οικογένειες κατά 200 ευρώ για κάθε παιδί.
Βέβαια, όπως φαίνεται, θεσμοί και ΔΝΤ δεν τον αφορούν, όπως παλιά. Ο κ. Μητσοτάκης ασφαλώς «μύρισε» εκλογές γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία του.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου