Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Πάιατ: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει, η ελληνική οικονομία γυρίζει

Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018

Αναφέρθηκε στην αμερικανική παρουσία στην 83η ΔΕΘ
Πάιατ: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει, η ελληνική οικονομία γυρίζει
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Goeffrey Pyatt

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει (Greece is back), η ελληνική οικονομία γυρίζει και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για αμερικανικές και διεθνείς επενδύσεις» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας για την αμερικανική συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ, ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε ότι «εργαζόμαστε με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο να κάνουμε την 83η ΔΕΘ πραγματικό ορόσημο στη σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως ένα κρίσιμο πόλο σταθερότητας στην περιοχή.

Ο κ. Πάιατ είπε ότι η αμερικανική συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ έχει δύο στρατηγικούς στόχους: την παρουσίαση των καλύτερων αμερικανικών προϊόντων τεχνολογίας και καινοτομίας και να δώσουμε το μήνυμα στο διεθνές κοινό ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει (Greece is back), η Ελλάδα είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις, η ελληνική οικονομία γυρίζει και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για αμερικανικές και διεθνείς επενδύσεις, φανταστικό ανθρώπινο κεφάλαιο και υπάρχει πολύ ισχυρή πολιτική δέσμευση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε τη διαδικασία να προχωρά μπροστά.

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι το έτος που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα από την περίοδο της κρίσης, επισήμανε ο κ. Πάιατ.


Ο αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε, επίσης, τη διπλή ισχυρή αμερικανική παρουσία στην 83η ΔΕΘ, επιχειρηματική και πολιτική, επικαλούμενος και τη δέσμευση του προέδρου Τραμπ για υψηλή αμερικανική κυβερνητική εκπροσώπηση.

Με αυτό τον τρόπο, είπε ο κ. Πάιατ, οι ΗΠΑ θέλουν να σηματοδοτήσουν τον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως μια είσοδο στα Δυτικά Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει κάνει ρεκόρ επισκέψεων στη Β.Ελλάδα, οχτώ μέχρι σήμερα, ενώ αναμένονται άλλες δύο επισκέψεις μέχρι το Σεπτέμβριο.

Αναμένεται να φιλοξενηθούν περί τους 1.400 εκθέτες

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, ο οποίος έλαβε και αυτός τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου, αφού αναφέρθηκε στις επαφές που γίνονται, προανήγγειλε ευρεία εκπροσώπηση των κυβερνήσεων και στελεχών των αμερικανικών επιμελητηρίων από τις γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, στην 83η ΔΕΘ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της φετινής 83ης ΔΕΘ, στην οποία θα φιλοξενηθούν περί τους 1.400 εκθέτες ενώ αναμένονται 290.000 επισκέπτες.

Οι ΗΠΑ, που είναι η τιμώμενη χώρα φέτος, θα φιλοξενηθεί στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, το περίπτερο 13 που έχει έκταση 6.000 τ.μ.. Κάνοντας μια αναδρομή, ο κ. Ποζρικίδης υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είχαν έντονη εκθεσιακή παρουσία στο παρελθόν και ήταν μάλιστα τιμώμενη χώρα το 2.000. Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι η συνεργασία των ΗΠΑ με την ΔΕΘ- που διεκόπη για μερικά χρόνια - θα λάβει στο εξής μόνιμο χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου