Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Τσίπρας από το Chicago: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε»

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2017

Ο Πρωθυπουργός μίλησε στους έλληνες της ομογένειας ενώ το απόγευμα της Δευτέρας μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ
Τσίπρας από ΗΠΑ: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε»

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε» («Greece is back»), ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην αγγλική γλώσσα τον οποίο ολοκλήρωσε στα ελληνικά, στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του Πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους έλληνες της ομογένειας, υπογράμμισε ότι «ειδικά σήμερα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, που η Ελλάδα επέστρεψε, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, και πιστεύω ότι αυτή η δύναμη της ομογένειας, και στην οικονομία και στην πολιτική, θα είναι κινητήριος δύναμη και στη δική μας προσπάθεια να ξανακάνουμε την Ελλάδα δυνατή, ισχυρή και αυτοδύναμη».

«Η χώρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, «πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα μπορεί να πατά ξανά στα πόδια της και να κοιτάζει με αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές».

«Σήμερα στεκόμαστε δυνατοί ξανά. Η οικονομία μας ανακάμπτει και αναπτύσσεται. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Η διπλωματία μας αναβαθμίζει τη δυναμική της και την παρέμβασή της όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Με τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε», πρόσθεσε, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα είχαν ξεναγηθεί στους χώρους του μουσείου από την διευθύντριά του Λόρα Κάλαμος, παρουσία του Τζον Κάλαμος.

Το «παρών» στη δεξίωση έδωσε και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Παρόντες ήταν επίσης οι Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, Λευτέρης Κρέτσος.

Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε με σύντομο χαιρετισμό η Ευγενία Πετροπούλου, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, αλλά και ο Τζον Κουδούνης (CEO της Kalamos Investments, η οποία απέκτησε πρόσφατα το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής).


Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί από το Σικάγο για την Ουάσιγκτον 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος του, σήμερα, στο Σικάγο, ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί για την Ουάσιγκτον όπου το απόγευμα συναντάται με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και αύριο, Τρίτη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός είχε πλήθος συναντήσεων με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, επενδυτές, ομογενειακές οργανώσεις και Αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ χτες το βράδυ είχε δείπνο εργασίας με Ομοσπονδιακούς και Πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, και ομογενειακές οργανώσεις.

Σήμερα Δευτέρα, στις 08:30 το πρωί (16:30 ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs. Στις 10:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), επισκέπτεται το 1871 Chicago's Technology and Entrepreneurship Center, όπου θα ξεναγηθεί από τον CEO, Howard Tullman. Στις 11:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) συναντάται με τον δήμαρχο του Σικάγου, Rahm Emmanuel, με τον οποίο θα επισκεφθούν τον χώρο αστικής ανάπλασης Riverwalk, ενώ στις 12:15 (20:15) θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόις, Bruce Rauner,

Ο πρωθυπουργός και η επίσημη αντιπροσωπεία θα φτάσουν στην Ουάσιγκτον περί τις 16:40 (23:40 ώρα Ελλάδας) και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στις 17:30 (00:30) τη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στις 20:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) οι οργανώσεις AHI και ΑΗΕPA θα παραθέσουν δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού. 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου