Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 η παρέλαση της Ομογένειας στη Βοστώνη


Του Θεοδώρου Καλμούκου



Το επιβλητικό άρμα της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/ Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί η παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος από τους Τούρκους, στο κεντρικότερο σημείο της Βοστώνης, στην οδό Boylston.
Η αφετηρία θα είναι μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης και θα καταλήγει στη διασταύρωση της οδού Charles δίπλα ακριβώς από τον Εθνικό Κήπο Βοστώνης.
Θα είναι η 24η κατά σειρά παρέλαση, κι όπως είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος «έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες και από τις αρχές του νέου έτους θα γίνουν εντατικές».
Είπε επίσης, ότι «έχουμε ενημερώσει ήδη για την ημερομηνία το Δημαρχείο της Βοστώνης, αλλά η επιβεβαίωση θα μας δοθεί προς το τέλος του Ιανουαρίου όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.», Θεόδωρος Καλμούκος.

«Πιστεύετε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται η παρέλαση;» ρωτήσαμε τον κ. Αθανασόπουλο. «Βεβαίως -είπε- είναι κάτι με το οποίο δείχνουμε την παρουσία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τιμούμε και γιορτάζουμε την Ιστορία μας όχι μόνο στους δικούς ανθρώπους τους Ελληνες, αλλά και στους Αμερικανούς συμπολίτες μας οι οποίοι τρέφουν μεγάλη αγάπη και πολύ σεβασμό για τον Ελληνισμό».
Συμπλήρωσε πως «είναι τιμή μας που έχουμε πάρει αυτή τη στιγμή τον πιο κεντρικό δρόμο στη Βοστώνη, πράγμα το οποίο καμία άλλη εθνικότητα δεν το έχει κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια». Και τόνισε ότι «η παρέλαση πρέπει να μείνει ζωντανή».
Οταν τον ρωτήσαμε να έχουν έλθει στην αντίληψή του κάποιες φωνές που θέλουν να σταματήσουν την παρέλαση, ο κ. Αθανασόπουλος είπε πως «συζητείται αριστερά και δεξιά λέγοντας ότι αντί για παρέλαση να κάνουμε κάτι άλλο, δηλαδή μία άλλη εκδήλωση, με το αιτιολογικό ότι δεν έρχεται κόσμος, ότι απαιτείται πολύς κόπος» και συμπλήρωσε πως «η απάντησή μου σ’ όλα αυτά είναι όχι, όσο υπάρχουμε εμείς εδώ η παρέλαση δεν πρόκειται να σταματήσει, ούτε τίποτε άλλο ελληνικά θα ατονήσει».
Υπογραμμίζεται ότι την παρέλαση κατ’ ουσία την διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων. Στην ερώτηση ποιο ρόλο παίζουν η Μητρόπολη Βοστώνης και το Γενικό Προξενείο, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε πως «συμπαραστέκονται σ’ αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε, αλλά το γενικό πρόσταγμα και την ευθύνη την έχει η Ομοσπονδία».
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, «η παρέλαση κοστίζει στην Ομοσπονδία από 50 μέχρι 70 χιλιάδες δολάρια» και «κοστίζει βέβαια και στη Δημαρχία της πόλης της Βοστώνης». Τα χρήματα συγκεντρώνονται, όπως είπε, «από τις εισφορές των σωματείων, των ομογενών μας και των σωματείων και από τους διάφορους φορείς οι οποίοι παρελαύνουν».
Εκανε έκκληση προς όλους λέγοντας πως «κάνω θερμή έκκληση και παράκληση προς όλους εκείνους τους συλλόγους που για τον άλφα ή βήτα λόγο έχουν απομακρυνθεί να επανέλθουν στην Ομοσπονδία και όλοι μαζί να προαγάγουμε τον Ελληνισμό, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα έθιμά μας, την παρέλασή μας, όλοι χρειάζονται και όλοι είναι καλοδεχούμενοι».
Εξάλλου, η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα διάφορες εκδηλώσεις ξεκινώντας από την ερχόμενη Κυριακή 29 Οκτωβρίου που θα γιορταστεί η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου γνωστή ως Ημέρα του «ΟΧΙ».
Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι «έχουμε ετοιμάσει μία ωραία εκδήλωση η οποία θα γίνει στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 3 το απόγευμα με κεντρική ομιλήτρια την καθηγήτρια του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Σταματία Ντόνοβα, ενώ ο συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Βασίλειος Καυκάς. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος και ο γενικός πρόξενος κ. Ευστράτιος Ευθυμίου. Θα υπάρχουν ποιήματα από τους μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών Σχολείων, ελληνικοί χοροί από τα χορευτικά, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου