Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης

Έχουμε ακούσει ότι “η τρέλα πάει στα βουνά” να τώρα που πάει και στη θάλασσα
Μισο-βυθμισμένο στο νοτιότερο σημείο της νορβηγικής ακτογραμμής, το κτίριο μονολιθικής μορφής είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης με πανοραμική θέα στο βυθό.
Το έργο – πρόκληση που υλοποιήθηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα Snøhetta ονομάζεται «Under» και αποτελεί αφιέρωμα στη νορβηγική ακτή και στην Lindesnes - στην άγρια πανίδα της θάλασσας και στις βραχώδεις ακτές της νότιας ακτής της Νορβηγίας.
«Το “Under” πρόκειται να προσφέρει μια εμπειρία  που εμπνέει μια αίσθηση δέους και απόλαυσης, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις - τόσο σωματικές όσο και πνευματικές», αναφέρει εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου. Το όνομα του πρότζεκτ δεν είναι τυχαίο καθώς η λέξη «Under» εκτός από το ότι μας παραπέμπει στο ότι το οικοδόμημα βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, στα νορβηγικά σημαίνει «θαύμα».
Τοποθετημένο κοντά στο χωριό Baly της Νορβηγίας, το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό έργο εκτός από εστιατόριο θα λειτουργεί και ως ερευνητικό κέντρο θαλάσσιας ζωής.
«Σαν βυθισμένο περισκόπιο από τεράστια ακρυλικά τζάμια του οποίου μπορεί να δει κανείς από  τον βυθό όπως μεταμορφώνεται ανάλογα με τις εποχές και τις καιρικές συνθήκες», σημειώνει το νορβηγικό γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου