Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

«Πυρά» ΥΠΕΞ κατά Ισπανού πρέσβη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, 2017

Βολές κατά του Ισπανού πρέσβη στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα, μετά τις αιχμές του κατά της ελληνικής κυβέρνησης για έλλειψη στήριξης προς τη Μαδρίτη σχετικά με την κρίση στην Καταλωνία, εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του. 
Σημειώνεται ότι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Βιγκέρα, είχε υποστηρίξει ότι, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Αθήνα δεν καταδίκασε την προσπάθεια απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε και διαφορετική στάση μεταξύ της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι δεν καταδίκασε την προσπάθεια απόσχισης. Εγώ έλαβα άμεσες εκδηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης από τη Νέα Δημοκρατία. Μίλησα προσωπικά με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μου εξέφρασε απερίφραστα τη στήριξη και τη μέγιστη κατανόηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ενότητα της Ισπανίας. Επίσης άκουσα ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για μένα αυτή είναι μια ξεκάθαρη στάση. Προφανώς απουσιάζουν δηλώσεις για αυτό το θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δει κάποιος ποια είναι η πραγματικότητα. Πάντως, μέχρι σήμερα αυτή ήταν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στήριξαν πολύ θερμά την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και τη στάση της κυβέρνησής μας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά. 
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι με επίσημη τοποθέτησή του, το υπουργείο την Κυριακή εξέφρασε τη στήριξή του προς την ισπανική κυβέρνηση στο ζήτημα της Καταλωνίας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας, απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Με έκπληξη καταγράψαμε τα σχόλια του Πρέσβεως της φίλης και συμμάχου Ισπανίας στον κυριακάτικο Τύπο, όπου επικρίνει δημόσια την Ελληνική Κυβέρνηση.

Με τα εν λόγω σχόλια προσβάλλει το Σύνταγμα της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκφράζει την Κυβέρνηση. Επιπλέον, υπαινισσόμενος ότι υφίσταται διαφωνία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, εκφεύγει προκλητικά των διπλωματικά ανεκτών ορίων. Η από πλευράς του δημόσια υιοθέτηση των λανθασμένων επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης συνιστά απαράδεκτη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της χώρας, ενώ συμπεριφέρεται ως να βρίσκεται σε συντονισμό με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ισπανός Πρέσβης απαξιώνει με τα σχόλιά του την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία επέβαλε ποινή 6μηνης φυλάκισης στα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στην Ισπανική Πρεσβεία. Ενώ αντίθετα, η εισβολή ακτιβιστών στην Πρεσβεία του το 2011, που έμεινε ατιμώρητη, δεν προκάλεσε δημόσια παρέμβαση από πλευράς Ισπανικής Πρεσβείας.

Καλούμε τον Ισπανό Πρέσβη να μην συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει με τους κανόνες της διπλωματίας. Αναμένουμε δε, ότι θα προβεί άμεσα στην ανασκευή των ατυχών δηλώσεών του και θα παράσχει τις απαραίτητες εξηγήσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου