Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, 2017

  • Τα επεισόδια που δημιούργησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως «αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα». 
  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό νέων σπιτιών με όπλα και εκρηκτικά, καθώς και τους συνεργούς του 29χρονου που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πλατεία Αττικής.
  • Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως θα πρέπει να διευρυνθούν τα όρια της παράταξης, για να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση του λαού.
  • Αποχώρησαν από την ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς δεν προέκυψαν εναντίον τους στοιχεία εμπλοκής στην υπόθεση.
  • Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις αποκαλύψεις στον Τύπο για τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κόσμος

  • «Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!» φώναξαν οι χιλιάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία, μία ημέρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της περιφέρειας.
  • Στη σύλληψη 49 ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.
  • Κάλεσμα στους κατοίκους της Καταλονίας να αρχίσουν ειρηνική «δημοκρατική αντίσταση» στην απευθείας διακυβέρνηση της περιοχής από τη Μαδρίτη απηύθυνε ο καθαιρεθείς τοπικός πρόεδρος, Κάρλες Πουτζδεμόντ.
  • Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν επιβάτες που επέστρεφαν από ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στην πρωτεύουσα του Νεπάλ Κατμαντού ξέφυγε από τον κύριο αυτοκινητόδρομο και έπεσε σε ποταμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ενώ άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.
  • Η Γερμανία μπορεί να καταγράψει πλεόνασμα 14 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2017, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Spiegel, δίνοντας περισσότερο διαπραγματευτικό χώρο στον συντηρητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην προσπάθειά του να σχηματίσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πρασίνους.

Οικονομία

  • Παραγωγικές χαρακτήρισε τις συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των θεσμών για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
  • «Ψαλίδι» στο φοιτητικό επίδομα ετοιμάζονται να βάλουν οι δανειστές. Το Νοέμβριο στο δεύτερο γύρο της τρίτη αξιολόγησης θα κλείσουν οι μεταρρυθμίσεις στα κοινωνικά επιδόματα
  • Εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη 31 Οκτωβρίου η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
  • Κατά 84 τρισ. δολ (71,8 τρισ. ευρώ) αυξήθηκε την τελευταία 10ετία το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος του πλανήτη, με αποτέλεσμα ο κόσμος να κάθεται πλέον πάνω σε μια «βόμβα» χρέους που ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των 226 τρισ. δολ.(193 τρισ. ευρω).
  • Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. συναντήθηκαν την Παρασκευή η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ρυθμίσεις που εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Αθλητισμός

  • Με τους τρεις βαθμούς της νίκης, που την κρατούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβιζιόν, έφυγε από το Μπιλμπάο η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
  • Η αποβολή του Βίλι Ορμπαν της Λειψίας μόλις στο 13ο λεπτό, απλοποίησε μια δύσκολη αποστολή για τη Μπάγερν, η οποία επικράτησε 2-0 στο Μόναχο και βρέθηκε μόνη στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα μετά από 10 αγωνιστικές. Την εκτός έδρας ήττα με 4-2 γνώρισε η Ντόρτμουντ από το δυνατό φέτος Ανόβερο.
  • Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (1-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 56΄ έκρινε την αναμέτρηση μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, με τους Πράσινους να μειώνουν στον έναν βαθμό τη διαφορά από τους Ερυθρόλευκους.
  • Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Βιγιαφάνιες στο 56' ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η αυλαία άνοιξε με τη Λάρισα να αναγκάζει τον Λεβαδειακό στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα, με τον Ναζλίδη να σκοράρει στο 95' (Λάρισα - Λεβαδειακός 1-0), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε της Κέρκυρα με ανατροπή (ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1). 
  • Τα δύο γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαϊν (23΄, 63΄) με τα οποία η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Μίλαν στο Σαν Σίρο, θα αποτελέσουν πιθανότατα και την «ταφόπλακα» του Βιντσέντσο Μοντέλα στον πάγκο των «ροσονέρι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου