Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΗΠΑ: ΤΟ ΙΡΑΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΙΑΙΟ



ΗΠΑ: Το Ιράκ πρέπει να παραμείνει ενιαίο
Ιρακινοί στρατιώτες πατούν την κουρδική σημαία, την οποία κατέβασαν από εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης που ανακατέλαβαν από τους Κούρδους στο Κιρκούκ.Πηγή: (ΕΡΑ)
Το Ιράκ πρέπει να παραμείνει ενιαίο, υπό μία εθνική κυβέρνηση, κι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορούν να πάρουν οι Κούρδοι, οι σιίτες και οι σουνίτες για να προχωρήσουν μπροστά, επέμειναν εκπρόσωποι του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων την Πέμπτη.
«Θεωρούμε ότι ένα ενωμένο Ιράκ είναι ο μοναδικός δρόμος για να προχωρήσει μπροστά» η χώρα αυτή, τόνισε ο αμερικανός υποστράτηγος Κένεθ Μακένζι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στους δημοσιογράφους μαζί με την εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας Ντέινα Γουάιτ.
Ερωτηθείς για το εάν οι ιρακινές δυνάμεις χρησιμοποιούν αμερικανικό εξοπλισμό για να επιτεθούν στους κούρδους μαχητές στο Κιρκούκ ή αλλού, ο Μακένζι περιορίστηκε να απαντήσει πως «δεν βοηθάμε κανέναν να επιτεθεί σε κανέναν άλλον μέσα στο Ιράκ, ούτε τους Κούρδους, ούτε τους Ιρακινούς».
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, η Γουάιτ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις ιρακινές δυνάμεις αλλά ταυτόχρονα και την ειρηνική επίλυση των διενέξεων εντός του Ιράκ προκειμένου να ενωθεί η χώρα.
«Ο κοινός εχθρός στο Ιράκ συνεχίζει να είναι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)», συμπλήρωσε η Γουάιτ.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου