Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλο φαβορί για την ανάληψη του τίτλου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης, η Αρχαία Ολυμπία


 Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, 2017

Ως «φαβορί», για την ανάληψη του τίτλου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Πόλης για το 2018, χαρακτήρισαν την Αρχαία Ολυμπία οι εκπρόσωποι του οργανισμού ACES Europe, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του φακέλου υποψηφιότητας, χθες το πρωί, στο Δημαρχείο της πόλης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρόεδρου του Οργανισμού ACES Europe Gianfrancesco Lupattelli, του προέδρου Επιτροπής Διεθνών Παιδικών Αγώνων Torsten Rasch, του μέλους Επιτροπής Διεθνών Παιδικών Αγώνων (ICG) Chul Won Shin και πρόεδρου Αδελφής Πόλης Colorado Springs Χάρη Καλόφωνου και άλλων ξένων αντιπροσώπων.
«Από εδώ ξεκινούν οι αξίες και ιδέες του Ολυμπισμού»
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβει εδώ, στον ιερό αυτό τόπο, μεταλαμπαδεύει τις αξίες αυτές, που εξακολουθούν να αποτελούν μια παγκόσμια γιορτή ειρήνης. Επίσης ανέφερε ότι «ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στην προσπάθεια ανάδειξης των διαχρονικών αξιών και ιδεών που πηγάζουν από την γενέτειρα γη των Ολυμπιακών Αγώνων και θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πιο ιδανικός τόπος – από αυτόν που βρισκόμαστε σήμερα- που να εκφράζει τα βασικότερα και διαχρονικότερα στοιχεία του Ολυμπιακού και Αθλητικού πνεύματος, καταθέτει φάκελο υποψηφιότητας στην ACES Europe, ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2018».
Η ACES Europe, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες που κάθε χρόνο από το 2001 βραβεύει Ευρωπαϊκές Πόλεις με βάση την ανάπτυξη του αθλητισμού και την επιρροή του στη δομή της κοινωνίας σε συνδυασμό με τις δράσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών (http://www.aceseurope.eu/index.php/en/).
Τον περασμένο Απρίλιο κατατέθηκε η πρόταση υποψηφιότητας και κρίνοντας ότι  η απόκτηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού 2018» για την Ολυμπία αποτελεί γεγονός μεγάλου κύρους, εστάλη η επίσημη επιστολή-αίτηση υποψηφιότητας του Δήμου προς την ACES, ενώ χθες, παρουσιάστηκε ο φάκελος υποψηφιότητας στην Επιτροπής Αξιολόγησης της ACES Europe.
Επώνυμοι υποστηρικτές
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η πρόταση έχει ως υποστηρικτές σημαντικά πρόσωπα όπως η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο ΕυρωβουλευτήςΘεόδωρος Ζαγοράκης, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε Σπύρος Καπράλος, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Κωνσταντίνος Φίλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο δήμαρχος της Αδελφής Πόλης Colorado Springs John Suthers, ο  δήμαρχος της Αδελφής Πόλης Ιναζάβα Jojiro Kato και ο δήμαρχος της Αδελφής Πόλης Γκροσοστάιν Herbert Jakob.
«Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2018 θα αποτελέσει μεγάλη αναγνώριση και στήριξη για όλους εμάς στην περαιτέρω ανάπτυξη της αθλητικής υποδομής της πόλης μας αλλά και την προώθηση των ιδεωδών του αθλητισμού», κατέληξε ο κ. Κοτζάς, ο οποίος τίμησε τον κ. Lupattelli προσφέροντάς του ένα χάλκινο αγαλματίδιο δισκοβόλου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ACES Europe, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Αρχαίας Ολυμπίας για την φιλοξενία τονίζοντας ότι «…είναι τιμή του να βρίσκεται στην πραγματική πρωτεύουσα του αθλητισμού». Ευχαρίστησε ακόμη την επιτροπή που εργάστηκε για τον φάκελο υποψηφιότητας τονίζοντας ότι η εργασία αυτή θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Οργανισμού, με την βεβαιότητα ότι θα εγκριθεί.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Rasch αναφέροντας ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τον Δεκέμβριο η πόλη θα κερδίσει επάξια τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2018. Από την πλευρά του ο κ. Shin δήλωσε υπερήφανος που βρίσκεται στην Ολυμπία ιδίως τώρα που η χώρα του Νότια Κορέα διοργανώνει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι ο ίδιος θα στηρίξει τον πόλη σε ότι του ζητήσει. Τέλος ο κ. Καλόφωνος είπε ότι τόσο ο δήμαρχος Colorado Springs όσο και ο ίδιος θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Ολυμπίας.
Τα μέλη της ομάδας εργασίας για την σύνταξη του φακέλου, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άρης Παναγιωτόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Ρόη Αντωνοπούλου, ευχαρίστησαν τους ξένους προσκεκλημένους και εξέφρασαν την ευχή όλα να πάνε καλά για να κερδίσει η Ολυμπία αυτόν τον τίτλο.
Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους  Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου