Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, 2017

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Ε' Αναπτυξιακού Συνεδριου στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και επανέλαβε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018.
  • Πρόσκληση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα απευθύνει η ελληνική πλευρά, όπως ανακοίνωσε ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό κήρυξε για την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ), αντιστεκόμενο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».
  • Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (KΔΑΠ) της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Αποστολή», επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την παρουσία του στο Ε’ Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.
  • Μήνυση κατά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα κατέθεσε το Σάββατο το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού. Αφορμή η ανάρτηση του κ. Τσιάρτα στα κοινωνικά δίκτυα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Κόσμος

  • Παγώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας η περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν στην προσπάθειά της, όπως ανακοίνωσε, να εκτονώσει την ένταση που έχει προκληθεί με την κυβέρνηση της Βαγδάτης.
  • Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο γερουσιαστής του Τενεσί, Μπομπ Κόρκερ, στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «εντελώς ψεύτη». Οι δυο τους διαφωνούν έντονα σχετικά με τις φορολογικές περικοπές.
  • Η Σιγκαπούρη, ένα από τα πιο κοστοβόρα μέρη στον κόσμο για να αγοράσει κανείς όχημα, ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τον αριθμό των ιδιωτικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους από τον επόμενο χρόνο. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, να διευρύνει τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • Την πάγια θέση της Ρωσίας υπέρ μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού ζητήματος επανέλαβε ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος τον κύπριο πρόεδρο Τάσο Αναστασιάδη στο Κρεμλίνο.
  • Η ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) οδεύει σε σύγκρουση με τα άλλα κόμματα εξαιτίας του προσώπου που πρότεινε για ένα κορυφαίο αξίωμα της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής –της Μπούντεσταγκ– ήδη από τη σημερινή παρθενική συνεδρίαση του σώματος μετά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Οικονομία

  • Αρνήθηκε ότι πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα του 2015, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι εκείνη την περίοδο η «μεγάλη πλειονότητα» των υπουργών Οικονομικών, «ουσιαστικά όλοι», πίστευαν πως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να βγει προσωρινά από την ευρωζώνη με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Μειώθηκα κατά 1,6 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος γενικής κυβέρνησης το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το δημόσιο χρέος μειώθηκε στα 309,13 δισ. ευρώ, από 310,71 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και 315,39 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
  • Μετά την κίνηση της Εθνικής τράπεζας στις αγορές βγήκε και η Eurobank με την έκδοση καλυμμένου ομολόγου. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, η τράπεζα είχε δώσει εντολή σε Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan, Natwest Markets και UBS να οργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ανά την Ευρώπη.
  • Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. Και φέτος θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με ελάχιστες εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες πολιτών όπως είναι για παράδειγμα, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • «Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική επιμήκυνση των λήξεων, για να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της. Νομίζουμε πως η επέκταση των ωριμάνσεων αρκεί, όμως θα πρέπει να είναι ουσιαστική. Όχι όμως 100 χρόνια», δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα der Standard ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, συμπληρώνοντας πως το ζήτημα της επέκτασης των ωριμάνσεων συζητείται τώρα.

Αθλητισμός

  • Με γκολ τοπυ Μόλινς στο 90', ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή και επικράτησε με 2-1 (Πλαβούκος 14’ - Μουνιέ 50’, Μολίνς 90’) στην Καρδίτσα της τοπικής Αναγέννησης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Πολύ πιο άνετα, ο Λεβαδειακός επικράτησε με 5-0 του Αιγινιακού στη Λιβαδειά, ενώ στα ματς που άνοιξαν την αυλαία της ημέρας, η Κέρκυρα συνέτριψε με 6-1 τη Σπάρτη και ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε με 3-0 του Παναιγιάλειου στους Ζωσιμάδες. Τέλος, η Λαμία επικράτησε με 1-0 της Καλλιθέας.
  • Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Χιρόνα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Λα Κορούνια. Στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της La Liga οι φιλοξενούμενοι πήραν σπουδαία νίκη και απομακρύνθηκαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα η Λα Κορούνια, συνεχίζει να προβληματίζει και να παραμένει στις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η Εσπανιόλ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» για τη Σοσιεδάδ, την οποία υποχρέωσε σε απώλεια δύο βαθμών στο «Ανοέτα», αποσπώντας ισοπαλία 1-1. Οι Βάσκοι έφτασαν στους 14 βαθμούς και βρίσκονται στην ένατη θέση, ενώ οι «παπαγάλοι» με 10 βαθμούς είναι 13οι.
  • Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι στο Περιστέρι, για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Κάναντι βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας, μάλιστα, κερδίσει εκτός έδρας Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αμέσως μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με την «Ενωση», οι φίλοι του Ατρόμητου περίμεναν την αποστολή από το ΟΑΚΑ για να τους αποθεώσουν.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2017, όπως και το 2016. Ο Ολιβιέ Ζιρού έλαβε το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς στα βραβεία της FIFA. Το πρώτο βραβείο για τον κορυφαίο γκολκίπερ που θέσπισε η FIFA ανήκει στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Γεμάτη αστέρια η καλύτερη ενδεκάδα, ενώ καλύτεροι οπαδοί ψηφίστηκαν αυτοί της Σέλτικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου