Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

ΗΠΑ: «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χρήση των οπιοειδών θα ανακηρύξει ο Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2017
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την κήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» για τη δημόσια υγεία αναφορικά με τη χρήση των οπιοειδών στη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακούς πόρους και κρατική χρηματοδότηση, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την κατάχρηση αναλγητικών και ηρεμιστικών. 
Χθες Τετάρτη, ο Τραμπ είχε σχετική συζήτηση με τους συμβούλους του στον Λευκό Οίκο και ανακοίνωσε ότι «θα κάνουμε μια μεγάλη συνάντηση για τα οπιοειδή αύριο» (σήμερα Πέμπτη), προσθέτοντας πως το θέμα που θα εξεταστεί θα είναι «η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι σήμερα», αναφερόμενος στην εκταμίευση χρημάτων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Ο Τραμπ είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο αυτό τον Αύγουστο, υποσχόμενος ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των οπιοειδών σε όλη τη χώρα και χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα «έθνικη έκτακτη ανάγκη». Εντούτοις, η απόφαση του Τραμπ δεν ισοδυναμεί με κήρυξη «κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης» στη χώρα, η οποία θα επέτρεπε περαιτέρω έκτακτη χρηματοδότηση και θα έδινε περισσότερη εξουσία στις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Προς μία κατεύθυνση κήρυξης «κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης» είχε συνταχθεί η σχετική επιτροπή που είχε συσταθεί από τον Τραμπ τον Μάρτιο, με τον Αμερικανό πρόεδρο αρχικά να τη στηρίζει. 
Παρ' όλα αυτά, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που θα κηρύξει ο Τραμπ, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην κρατική αντιμετώπιση του ζητήματος των οπιοειδών, οι οποίες θα αφορούν κυρίως την κρατική χρηματοδότηση και την επέκταση των σχετικών υγειονομικών υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές που γίνεται εκτεταμένη χρήση των συγκεκριμένων ουσιών και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επαρκής ιατρική παρουσία. 
Υπολογίζεται ότι δύο εκατομμύρια Αμερικανοί είναι εθισμένοι στη χρήση οπιοειδών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται διάφορα αναλγητικά όπως η φαιντανύλη, τα οποία φτάνουν μέχρι και την ηρωίνη. Επιπλέον, καταγράφεται μεγάλη αύξηση των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας υπερβολικής δόσης οπιοειδών. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 33.000 άνθρωποι χάθηκαν το 2015, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά δεδομένα, ενώ σύμφωνα με μια εκτίμηση των «New York Times», ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση οπιοειδών στις ΗΠΑ το 2016 μπορεί να έφθασε ακόμη και τους 60.000. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου