Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13 μονάδων για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

 Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, 2017
Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 31%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ενωση Κεντρώων με 3%.
Οσον αφορά την παράσταση νίκης, η επικράτηση της Ν.Δ. είναι συντριπτική, καθώς το 65,5% των πολιτών εκτιμούν ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές με μόλις το 19,5% να «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 37% έναντι 22%.
Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ
Αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το 46,5% των πολιτών πιστεύουν ότι το ταξίδι και οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση δεν είναι προς όφελος της χώρας, ενώ θετικά τα αποτιμά το 31%.
Παράλληλα, το 47,5% των πολιτών πιστεύουν ότι το ταξίδι αυτό δεν ενίσχυσε το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού, ενώ το 43,5% εκτιμά το αντίθετο.
Απογοήτευση και απαισιοδοξία
Ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης εμφανίζονται μόλις σε ποσοστό 6,5%. Το 33,5% δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, αλλά δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές. Ωστόσο, αντίθετη άποψη έχει η μεγάλη πλειοψηφία, το 56%, δηλώνοντας ότι  εν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις και, ταυτόχρονα, πιστεύουν ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές.
Στην γενική εκτίμηση για την πορεία της χώρας και τις προοπτικές που διαμορφώνονται, οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 75,5% την εκτίμηση ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, με μόλις το 16,5% να θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή.
Τέλος, όσον αφορά την εκτίμηση των πολιτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 50% πιστεύει ότι μάλλον ή σίγουρα θα χειροτερέψει. Το 37% βλέπει μια εικόνα στασιμότητας, λέγοντας ότι ούτε θα βελτιωθεί, ούτε θα χειροτερέψει, ενώ μόλις το 12% θεωρεί ότι μάλλον ή σίγουρα θα βελτιωθεί.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου