Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Απειλείται με δίωξη ο βουλευτής που είπε φασίστα τον Ερντογάν

Απειλείται με δίωξη ο βουλευτής που είπε φασίστα τον Ερντογάν
Σε μία από τις πλέον σφοδρές φραστικές επιθέσεις ενάντια στον Ερντογάν από υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος τα τελευταία χρόνια, ο Τεζκάν (φωτογραφία) έκανε λόγο για «ατμόσφαιρα φόβου» που επικρατεί στην Τουρκία.  
Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κινηθεί νομικά ενάντια στον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μπουλέντ Τεζκάν, καθώς ο τελευταίος χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο «φασίστα δικτάτορα».

Σε μία από τις πλέον σφοδρές φραστικές επιθέσεις ενάντια στον Ερντογάν από υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος τα τελευταία χρόνια, ο Τεζκάν έκανε λόγο για «ατμόσφαιρα φόβου» που επικρατεί στην Τουρκία.

«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τον κόσμο και να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα φόβου, παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμα να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», είπε ο Τεζκάν σε ομιλία του στη δυτική πόλη Ραιδεστό, επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Τα σχόλιά του φέρονται να ήταν προς υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, μέλους του CHP, που ανακρίθηκε αυτόν το μήνα από τις αρχές, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, αποκάλεσε «δικτάτορα» τον τούρκο πρόεδρο σε συνέδριο του κόμματος.

Τιμωρείται έως και με τέσσερα χρόνια φυλάκιση

«Δεν ξέρω, αν ο δήμαρχός μας το είπε αυτό ή όχι. Εγώ, εδώ στην Ραιδεστό, το λέω τώρα: Ο Ερντογάν είναι φασίστας δικτάτορας», τόνισε ο Τεζκάν.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προεδρικού γραφείου και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η ομιλία μίσους του Μπουλέντ Τεζκάν είναι παράδειγμα ντροπής για την αξιωματική αντιπολίτευση», σημείωσε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπαχίμ Καλίν.

«Αυτό δεν είναι πολιτική, αλλά εχθρότητα ενάντια στη βούληση του λαού. Θα επιδιωχθούν νομικά μέτρα ως προς αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.

Η προσβολή του προέδρου συνιστά έγκλημα στην Τουρκία, που τιμωρείται έως και με τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης.

Δικηγόροι του Ερντογάν έχουν καταθέσει τουλάχιστον 1.800 αγωγές εναντίον ατόμων, γελοιογράφων, της πρώην Μις Τουρκία, μαθητών σχολείου κ.ά., με κατηγορίες για προσβολή προς το πρόσωπό του.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου