Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, 2017

  • Η δημιουργία μεγέθους κλίμακας των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να έχουν δυνατότητες ανταγωνισμού και εξωστρέφειας. Πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συλλογικών επαγγελματικών σχημάτων.
  • Εργατικό δυστύχημα με νεκρό και δύο τραυματίες προκλήθηκε στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, όταν ρεύμα διαπέρασε μεγάλη μεταλλική πλάκα που μετέφεραν οι συγκεκριμένοι εργάτες.
  • Επιστολή με τον τίτλο «Ο Επαναστατικός Αγώνας» είναι μια επαναστατική οργάνωση και όχι μια οργάνωση για ληστείες τραπεζών» αναρτήθηκε τη Δευτέρα στον ιστότοπο Indymedia από τα δυο στελέχη της οργάνωσης Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, που βρίσκονται στη φυλακή.
  • «Οι προσωπικές επιθέσεις δεν είναι ικανές να επισκιάσουν το σημαντικό έργο της κυβέρνησης στο δρόμο προς την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη για την οριστική έξοδο από την επιτροπεία», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η υπουργός Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.
  • Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας τη Δευτέρα στο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, όπου αναφέρθηκε επίσης στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και την ενεργειακή πολιτική.

  • Κόσμος
  • Η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα της επικύρωσε τη συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα, κάτι που σημαίνει πως πλέον μόνο η Συρία και οι ΗΠΑ παραμένουν εκτός του παγκόσμιου συνασπισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Αεροπορική επιδρομή στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις συνοικία αλ Κούσουρ στην πόλη Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άμαχοι, ανέφεραν τη Δευτέρα η συριακή κρατική τηλεόραση, σύρος αξιωματούχος και μη κυβερνητική οργάνωση.
  • Οι μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας πίστωσαν στον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν τη νίκη τους επί του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, απαντώντας μ' αυτόν τον τρόπο στις αμερικανικές επικρίσεις επειδή έπλεξαν το εγκώμιο ενός προσώπου που είναι φυλακισμένο στην Τουρκία για προδοσία.
  • Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο Άσραφ Γάνι τη νέα αμερικανική στρατηγική στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσιογράφους διαπιστευμένους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Γεννήθηκαν σε καθεστώς αβεβαιότητας και φόβου. Η ζωή δίδυμων σιαμαίων στη Γάζα, που ήρθαν στον κόσμο το Σάββατο, διατρέχει κίνδυνο εάν δεν μεταφερθούν στο εξωτερικό. Η υπόθεση, η οποία κρατά σε αγωνία την οικογένεια των νεογνών, δεν είναι απλή αφού οι γιατροί στην περιοχή δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Οικονομία

  • Συνεχίζονται αύριο, Τρίτη, οι συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των Θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, με το μενού να περιλαμβάνει θέματα ενέργειας και αναπτυξιακής στρατηγικής.
  • Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, δίνεται παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον Νόμο 4178/2013, για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης, μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2017.
  • «Δεν ισχύει ότι δεν θα κλείσει η γ΄αξιολόγηση, δεν ισχύει ότι δεν θα πάρουμε την υποδόση, δεν ισχύει ότι θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα, δεν ισχύει, δεν ισχύει», δήλωσε με έμφαση ο Ευ.Τσακαλώτος, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει και φέτος κοινωνικό μέρισμα και ότι θα επιτευχθεί «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, πρόσθεσε, αναφερόμενος και στην επιτυχή έξοδό της στις αγορές, στις οποίες «θα ξαναβγούμε ίσως σύντομα».
  • Σύγκλιση απόψεων με τους εκπροσώπους των δανειστών ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα κλείσει πάνω από το στόχο (1,75% του ΑΕΠ), επιτεύχθηκε την πρώτη ημέρα των συζητήσεων του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με το κουαρτέτο. Αντιθέτως ανοιχτό παραμένει, και θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της επίτευξης των στόχων και του πλεονάσματος 3,5% το 2018. Θέμα που «κλείδωσε» είναι επίσης η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.
  • Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του γγ Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τους εκπροσώπους των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αυτοματοποιημένη διαδικασία αναφορικά με την ένταξη επιχειρηματιών, που έχουν όφειλες από 20.000 έως 50.000 ευρώ και επανεπιβεβαιώθηκε η καταρχήν συμφωνία για τα κριτήρια υπαγωγής. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνάντηση του Δ.Παπαδημητρίου με το κουαρτέτο.

Αθλητισμός

  • Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Χιρόνα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Λα Κορούνια. Στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της La Liga οι φιλοξενούμενοι πήραν σπουδαία νίκη και απομακρύνθηκαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα η Λα Κορούνια, συνεχίζει να προβληματίζει και να παραμένει στις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η Εσπανιόλ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» για τη Σοσιεδάδ, την οποία υποχρέωσε σε απώλεια δύο βαθμών στο «Ανοέτα», αποσπώντας ισοπαλία 1-1. Οι Βάσκοι έφτασαν στους 14 βαθμούς και βρίσκονται στην ένατη θέση, ενώ οι «παπαγάλοι» με 10 βαθμούς είναι 13οι.
  • Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι στο Περιστέρι, για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Κάναντι βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας, μάλιστα, κερδίσει εκτός έδρας Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αμέσως μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με την «Ενωση», οι φίλοι του Ατρόμητου περίμεναν την αποστολή από το ΟΑΚΑ για να τους αποθεώσουν.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2017, όπως και το 2016. Ο Ολιβιέ Ζιρού έλαβε το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς στα βραβεία της FIFA. Το πρώτο βραβείο για τον κορυφαίο γκολκίπερ που θέσπισε η FIFA ανήκει στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Γεμάτη αστέρια η καλύτερη ενδεκάδα, ενώ καλύτεροι οπαδοί ψηφίστηκαν αυτοί της Σέλτικ.
  • Ο Αντώνης Καρπετόπουλος αναλύει τα ως τώρα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, στην οποία το σασπένς χτυπάει... ταβάνι αλλά την ίδια ώρα το θέαμα που παρουσιάζουν οι ομάδες πιάνει... πάτο.
  • Με γκολ του Ντάουντα στο 55ο λεπτό, ο Ατρόμητος νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και πέρασε μόνος στην πρώτη θέση της κατάταξης. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, μαζί με τον Λεβαδειακό, είναι οι μοναδικές αήττητες του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να περάσει εκείνη πρώτη στη βαθμολογία, μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί τους ΠΑΟΚ, που κράτησε τον «δικέφαλο του Βορρά» στους 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου