Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Διαδήλωση με χιλιάδες πολίτες κατά της απόσχισης στη Μαδρίτη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, 2017
«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!», φώναζαν οι χιλιάδες Ισπανοί πολίτες που διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλωνίας στην Ισπανία, μία ημέρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας από το τοπικό κοινοβούλιο. 
«Όσα διαδραματίστηκαν στην Καταλωνία αποτελούν ντροπή», δήλωσε ο Κάρλος Φερνάντεθ, ένας 41χρονος μηχανικός που συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες του στην κινητοποίηση στην πλατεία Χριστόφορου Κολόμβου. «Όσα συνέβησαν μετέπειτα είναι επίσης ντροπή», προσέθεσε, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την προκήρυξη των εκλογών από την κεντρική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος διέλυσε χθες το τοπικό κοινοβούλιο, όπου επικρατούσαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας, και απέπεμψε τον πρόεδρο της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν.
Για τον Φερνάντεθ, «τίποτα δεν θα αλλάξει τους επόμενους δύο μήνες», μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών την 21η Δεκεμβρίου, με τον κίνδυνο της κλιμάκωσης να παραμένει ζωντανός.
Εντούτοις, η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική όσο στις πιο πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, τις οποίες είχε οργανώσει το Ίδρυμα για την προάσπιση του ισπανικού έθνους. «Υπάρχει λιγότερος κόσμος, διότι οι πολίτες πιστεύουν ότι η χθεσινή απόφαση διευθέτησε τα πάντα», εκτίμησε αποθαρρυμένος ο Κάρλος Φερνάντεθ.
Το παρόν έδωσαν και στελέχη της συντηρητικής παράταξης, μεταξύ των οποίων ο Πάμπλο Κασάδο, του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Η «Καταλωνία δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη και δεν θα γίνει ποτέ», επισήμανε ενώπιον των δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας ότι η «δημοκρατία αποκαταστάθηκε» μέσω της εφαρμογής του Συντάγματος.
«Η Ισπανία δεν παραδίνεται», ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό, το οποίο κρατούσαν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Hogar Social. «Θέλουμε τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να απαγορευτούν. Διότι, εφόσον διεξαχθούν εκλογές, εκείνοι θα κυβερνήσουν εκ νέου την Καταλωνία», υποστήριξε η συνταξιούχος Κανδιδά Χιμένεθ.
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου