Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Super League: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1 - 0 (τελικό)

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, 2017

Το ελληνικό El Clásico στο «Απόστολος Νικολαΐδης»
Super League: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1 - 0 (τελικό)
Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (1-0) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 56΄ έκρινε την αναμέτρηση μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, με τους Πράσινους να μειώνουν στον έναν βαθμό τη διαφορά από τους Ερυθρόλευκους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν αργά στο ματς και έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε.

Χωρίς καμία έκπληξη από τους προπονητές και με την ίδια ακριβώς διάταξη (4-2-3-1) παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι «πράσινοι» πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά, δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να οργανωθεί στη μεσαία γραμμή και πήραν γρήγορα το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση. 

Ο Κουρμπέλης είχε γίνει... σκιά του Οφόε, ο Φορτούνης αναγκαζόταν να γυρίσει πολύ πίσω για να πάρει τη μπάλα και μοιραία η ομάδα του Τάκη Λεμονή από τη στιγμή που οι δύο από τους πιο ποιοτικούς της παίκτες «εξαφανίστηκαν» το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.

Μηδέν τελικές στο πρώτο μέρος είχε ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που από τα πρώτα λεπτά ζήτησαν περισσότερο το γκολ και προσπάθησαν από τον άξονα, με τους Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες και Λουντ, να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Προτό. 

Μεγάλες φάσεις δεν σημειώθηκαν στο διάστημα αυτό, αλλά σε τρεις περιπτώσεις οι παίκτες του Ουζουνίδη θα μπορούσαν να προηγηθούν, με κορυφαία την ευκαιρία του Χίλιεμαρκ στο 4΄.

Ο Σουηδός βρέθηκε εντελώς μόνος του απέναντι από τον Προτό μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό. Στο 11΄ η κεφαλιά του Κουλιμπαλί στο πρώτο δοκάρι, μετά από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Προτό είπε «όχι» στον Λουντ, που προσπάθησε να σκοράρει με αριστερό σουτ.

Παρόμοια η εικόνα του ματς και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των «ερυθρόλευκων» να παίρνει προβάδισμα στο 56΄. Από πάσα του Μολίνς και γύρισμα του Λουντ, ο Προτό δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα και ο Βιγιαφάνιες σε άδειο τέρμα «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ ανάγκασε τον Λεμονή να αλλάξει αμέσως τα πλάνα του, βάζοντας στο ματς δύο επιθετικογενείς παίκτες (Καρσελά, Ανσαριφάρντ) κι ο Ολυμπιακός που μέχρι το 60΄ ήταν πολύ κακός, άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. 

Η παρουσία του Μολέδο στην άμυνα, όμως, δεν επέτρεπε στους Πειραιώτες να απειλήσουν με τις βαθιές μπαλιές που επιχειρούσαν.

Στο δίλεπτο 78΄-79΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος νικήθηκε ισάριθμες φορές από τον Βλαχοδήμο στο σουτ και στην κεφαλιά που επιχείρησε ο Ιρανός λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. 

Νέα απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 89΄ με τον Εμενίκε να μην μπορεί από πολύ κοντά να νικήσει τον Βλαχοδήμο.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Σιλά - Κούτρης, Οφόε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Σιλά, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (83΄ Καμπέσας), Χίλιεμαρκ (87΄ Κουτρουμπής), Μολίνς (69΄ Μουνιέ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουΐ, Κούτρης, Ένγκελς, Σισέ, Οφόε (77΄ Ζιλέ), Ρομαό, Ανδρούτσος (65΄ Καρσελά), Πάρντο (74΄ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Εμενίκε. 
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου