Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Σκάνδαλο δεκάδων σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο


ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ή ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ – ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΩN

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων εντός Ευρωκοινοβουλίου.
Ο Εντουάρ Μαρτάν, Γάλλος ευρωβουλευτής της Κεντροαριστεράς περιέγραψε στο euronews τον τρόπο που η βοηθός του του αποκάλυψε μία επίθεση που δέχτηκε από κάποιον συνάδελφό του Γερμανό ευρωβουλευτή.
«Επέστρεψε στο γραφείο, ήταν χλωμή και πολύ θυμωμένη. Οπότε τη ρώτησα τι συμβαίνει και μου εξήγησε ότι ένας ευρωβουλευτής την άρπαξε και την κόλλησε στον τοίχο ο οποίος της είπε ότι είναι όμορφη και ήθελε να μάθει το όνομά της, ποια είναι και να την καλέσει να βγουν για ένα ποτό. Μου αποκάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά».
Η ίδια η Ζαν Πόντε από τότε άρχισε να συλλέγει καταγγελίες από άλλες κοπέλες που εργάζονται στο Ευρωκοινοβούλιο και έχουν ανάλογες ή και χειρότερες εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης.
Μέχρι στιγμής έχει στα χέρια της 80 υποθέσεις.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιες γυναίκες έχουν ένα συμβόλαιο εργασίας και πρέπει να διαχειριστούν σεξουαλική παρενόχληση ή σεξουαλική βία. Και δεν είναι έυκολο να σηκωθούν και να πουν ότι πρέπει να μιλήσουν. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο χώρο για γυναίκες και άνδρες ώστε να μπορέσουν να μιλήσουν» δήλωσε σχετικά.
Οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα τους τονίζουν ότι θα πρέπει να εισαχθεί η υποχρεωτική κατάρτιση όλου του προσωπικού και των βουλευτών σχετικά με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια στην εργασία, να διατηρηθεί ένα εμπιστευτικό μητρώο καταχώρισης των υποθέσεων σε βάθος χρόνου, να συσταθεί μία επιχειρησιακή ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και να ενθαρρυνθούν τα θύματα να μιλήσουν και να καταγγείλουν τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω επίσημων διαδικασιών στη διοίκηση του Κοινοβουλίου και/ή στην αστυνομία.

Η αλήθεια σε αριθμούς

-Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία κατά την ενήλικη ζωή της
-Σε ποσοστό έως 55% οι γυναίκες στην ΕΕ έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση
-Σύμφωνα με το 32% του συνόλου των θυμάτων, ο δράστης ήταν ιεραρχικά ανώτερος, συνάδελφος ή πελάτης
-Το 75 % των γυναικών σε επαγγέλματα που απαιτούν προσόντα ή σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, όπως και το 61% των γυναικών που απασχολούνται στον τομέα των υπηρεσιών
-Το 20 % των νέων γυναικών (ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών) στην ΕΕ των 28 έχουν υποστεί παρενόχληση στο διαδίκτυο
-Μία στις δέκα γυναίκες έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή έχει πέσει θύμα ανεπιθύμητης παρακολούθησης με τη χρήση νέων τεχνολογιών
Πηγή: Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου