Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2017

  • Σήμερα, Παρασκευή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να δώσει εξηγήσεις για την σύμβαση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ ύστερα από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την περασμένη Δευτέρα.
  • Ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 τα μέτρα του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, με αξιοσημείωτη καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χρονιές που οι περιορισμοί έμπαιναν σε εφαρμογή στις αρχές Οκτωβρίου ή ακόμη και νωρίτερα.
  • Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έξω από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας.
  • «Πήγε εξαιρετικά, επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύθηκε η προσπάθεια του υπουργείου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», επεσήμανε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από τη συνάντηση της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο παράγοντα, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με το υπουργείο.
  • Άνω κάτω είναι από το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς της Καλλιθέας μετά από την επιθυμία της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Κόσμος

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την Πέμπτη τη δημοσιοποίηση χιλιάδων φακέλων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, αποφάσισε όμως να αναβάλει για 180 ημέρες την αποκάλυψη ορισμένων «ευαίσθητων» εγγράφων, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.
  • Κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν την Πέμπτη στρατιωτικές βάσεις και χωριά στα δυτικά σύνορα του Ιράκ με τη Συρία, κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης εναντίον του τελευταίου προπυργίου της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην ιρακινή επικράτεια.
  • Το Ιράκ πρέπει να παραμείνει ενιαίο, υπό μία εθνική κυβέρνηση, κι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορούν να πάρουν οι Κούρδοι, οι σιίτες και οι σουνίτες για να προχωρήσουν μπροστά, επέμειναν εκπρόσωποι του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων την Πέμπτη.
  • Οι δυνάμεις του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ευθύνονται για την επίθεση με αέριο σαρίν τον Απρίλιο στο χωριό Χαν Σεϊχούν, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 80 και πλέον ανθρώπους, αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.
  • Περίπου 300 Τούρκοι που ζουν και εργάζονται στο Πακιστάν, κυρίως εκπαιδευτικοί και μέλη των οικογενειών τους, κινδυνεύουν με απέλαση πίσω στην Τουρκία, όπου απειλούνται να πέσουν θύματα κακομεταχείρισης, προειδοποίησαν οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οικονομία

  • Σε συμφωνία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα κριτήρια υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό των υπερχρεωμένων οφειλετών με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ, όπως προέκυψε από δηλώσεις κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πλευρών γι' αυτό το θέμα.
  • Με τη συνάντηση με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων, θα αρχίσουν αύριο το πρωί οι επαφές της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Θα ακολουθήσει συνάντηση με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη και η σύνοψη των αποτελεσμάτων της πρώτης επίσκεψης του κουαρτέτου στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης. Οι επικεφαλής αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο, Παρασκευή, και να επανέλθουν προς το τέλος Νοεμβρίου.
  • Οι κεντρικές τράπεζες παρά ο ελληνικός λαός ωφελήθηκαν από τα προγράμματα «βοήθειας», τονίζει σε άρθρο του ο Ε.Τουσέν, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Κατάργηση των Αδικαιολόγητων Χρεών, επικαλούμενος και σχετική επιστολή Ντράγκι στην οποία αναγνωρίζει ότι οι Κεντρικές Τράπεζες των μελών της Ευρωζώνης συσσώρευσαν κέρδη ύψους 7,8 δισ. ευρώ χάρη στους ελληνικούς τίτλους, τους οποίους αγόρασε η ΕΚΤ τα έτη 2010-2012. Και τα κέρδη από την ελληνική κρίση δεν περιορίζονται σε αυτά...
  • «Προς το παρόν τουλάχιστον οι περισσότερες ενδείξεις είναι ότι η πορεία που ακολούθησε ο Ντράγκι άξιζε» αναφέρει η γερμανική Die Zeit σε άρθρο της, αναφέροντας όλες τις επικρίσεις που έχει δεχθεί ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κυρίως από τη Γερμανία. Η τελευταία τον έχει κατηγορήσει πολλές φορές ότι εθίζει την οικονομία στο ναρκωτικό του φθηνού χρήματος. Αυτή την εβδομάδα αρχίζει η «αποτοξίνωση», ενώ κανένα από τα τρομακτικά σενάρια που διακινούνταν δεν έγινε πραγματικότητα αναφέρει η εφημερίδα.
  • Την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ενέκρινε το ΔΣ του ESM. H Ελλάδα υπεραπέδωσε του στόχου που είχε τεθεί, δήλωσε ο Κλ.Ρέγκλινγκ, προβλέποντας πως αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία. Εξέφρασε δε την ελπίδα να κλείσει σύντομα η γ' αξιολόγηση, η πορεία της οποίας αποτέλεσε αντικείμενο στη συνεδρίαση του Euroworking Group. Έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος», ωστόσο «παραμένουν κάποιες προκλήσεις» το συμπέρασμα του EWG.

Αθλητισμός

  • Επίδειξη δύναμης έκανε η ΑΕΚ στο Αλκαζάρ απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, τον οποίο συνέτριψε με 7-0. Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 (9' Χαντί) του Πλατανιά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα κράτησε στο 1-1 (51' αυτ. Καρασαλίδης - 75' Μανούσος) τον Ατρόμητο, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Κισσαμικού (44' Τριανταφυλλόπουλος, 64' Δουβίκας - 40' Ξυδάς).
  • Μόνο τη νίκη σκέφτεται ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι του Σαββάτου (28/10) με τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA. Ο τεχνικός των «πρασίνων» επισήμανε ότι σε ένα τέτοιο ματς δεν μετρούν τα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι ομάδες, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Ροντρίγκο Μολέδο στην άμυνα, μετά την μείωση της ποινής που του είχε επιβληθεί αρχικά (από 3 έπεσε στις 2 αγωνιστικές).
  • Το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λ. Αλεξάνδρας (28/10, 19:30) κυριαρχεί στα δύο «στρατόπεδα» και ο Τάκης Λεμονής σε αυτό αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη Nova, αλλά και στον γενικότερο στόχο που έχει θέσει για την ομάδα του. «Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο και χαιρόμαστε τις νίκες μας όταν αυτός είναι δυνατός» είπε μεταξύ άλλων.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα βγουν προς διάθεση τα εισιτήρια με την Μπαρτσελόνα για τον αγώνα του Champions League που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου στο «Γ.Καραϊσκάκης». Τα εισιτήρια θα διατεθούν μέσω internet και θα έχουν τιμές 50 και 60 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου