Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Σόιμπλε: Ο εφιάλτης τελείωσε για την Ελλάδα

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, 2017 Του Αγίου Δημητρίου

Σόιμπλε: Ο εφιάλτης τελείωσε για την ΕλλάδαΓια την επόμενη δεκαετία το πρόβλημα της δεν είναι το χρέος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις
«Ο εφιάλτης τελείωσε για την Ελλάδα» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε. «H Ελλάδα έχει καταβάλει προσπάθειες, η οικονομία βελτιώνεται και παρά τις δυσκολίες, η χώρα πάει καλύτερα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Για την επόμενη δεκαετία το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, η χώρα πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο ίδιος.

Ο νέος πρόεδρος της γερμανικής Βουλης παραδέχθηκε ότι είχε προτείνει στον Ε. Βενιζέλο το 2011 αλλά και στον Αλ. Τσίπρα το 2015, η Ελλάδα να κάνει ένα «διάλειμμα» από την ευρωζώνη, ώστε η οικονομία της να καταστεί ανταγωνιστικότερη. Πρόσθεσε ότι με αυτή την απόφαση συμφωνούσαν το 2015 σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και πως η ευρωζώνη θα παρείχε αλληλεγγύη στην Αθήνα.

Για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας ευθύνεται η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οι διαρθρωτικές αδυναμίες της χώρας, υπογράμμισε.

Στην Ελλάδα ήμουν ο δαίμονας για κάποια ΜΜΕ. Αυτό με λύπησε, γιατί κανείς δεν θέλει να βλάψει τη χώρα, σημείωσε, τονίζοντας ότι πολλά μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια στους πολίτες.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια στον ίδιο δρόμο και να προσελκύσει επενδύσεις. Πρόσθεσε ότι η δημόσια διοίκηση χρήζει μεγάλης βελτίωσης.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%


Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%, δήλωσε ότι πιστεύει πως το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί και εφαρμόζεται είναι το σωστό. Υπάρχουν χώρες που κατέγραψαν υψηλότερο πλεόνασμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανέφερε.

«Δεν σκοπεύω τις τελευταίες ημέρες μου ως υπουργός Οικονομικών να συζητήσω αν οι συμφωνίες αυτές, οι οποίες άλλωστε έχουν προταθεί από την τρόικα και έχουν συζητηθεί στην ευρωζώνη, χρήζουν τροποποιήσεων», είπε.

Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα μεγαλώνει, αργά αλλά σταθερά, και αυτό είναι θετικό. Ο εφιάλτης τελειώνει για την Ελλάδα, τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι η οικονομία ανακάμπτει, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Για το ζήτημα του Grexit


Ερωτηθείς για το ζήτημα του Grexit ανέφερε ότι η φράση Grexit αφορούσε εκείνες τις εποχές κατά τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε λάβει τη σχετική απόφαση. Δεν την έλαβε και στην παρούσα κατάσταση, λόγω και των θετικών εξελίξεων, δεν είναι αναγκαίο να το πράξει. Το ζήτημα δεν τίθεται, δήλωσε.

Για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα


Για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι ο ίδιος είχε την πεποίθηση πως το πρόβλημα της νομισματικής ένωσης έπρεπε να το λύσουν οι Ευρωπαίοι. Η καγκελάριος ήθελε και το Ταμείο, για να αποκτήσει περισσότερη αξιοπιστία το πρόγραμμα διάσωσης. Στο τέλος μια χαρά τα βολέψαμε, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου