Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

 Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, 2017
Κεντροαριστερά: Συμφωνία για ενιαία πορεία παρά τις διαφωνίες
Η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων επικεντρώθηκε στην πολιτική των συνεργασιών, στην ανάγκη να μεταρρυθμιστεί το πολιτικό σύστημα και το κράτος ώστε να ενισχυθεί η παραγωγική Ελλάδα, να αναθεωρηθεί για αυτό το Σύνταγμα και να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής.Πηγή: INTIME NEWS
Οι διαφωνίες κυρίως για τις μετεκλογικές συνεργασίες και την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, αλλά και η συμφωνία για ενότητα και κοινή πορεία ώστε η χώρα να προχωρήσει πέραν του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της πελατειακής συντηρητικής πολιτικής της ΝΔ, όπως ειπώθηκε, χαρακτήρισαν την πρώτη τηλεμαχία των εννέα υποψηφίων για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. 

Η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τη δημόσια τηλεόραση, επικεντρώθηκε στην πολιτική των συνεργασιών, στην ανάγκη να μεταρρυθμιστεί το πολιτικό σύστημα και το κράτος ώστε να ενισχυθεί η παραγωγική Ελλάδα, να αναθεωρηθεί για αυτό το Σύνταγμα και να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής. 

Η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Απόστολος Πόντας, ο Κων/νος Γάτσιος, και ο Δ. Τζιώτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους ως προς το ποιος μπορεί να οδηγήσει την προοδευτική παράταξη στη νέα εποχή, τη μορφή του νέου κόμματος και τα χαρακτηριστικά του νέου ηγέτη.

Οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες

Ολοι σχεδόν συμφώνησαν ότι η οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να βασίζεται σε προοδευτικές προγραμματικές δεσμεύσεις, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα υποχρεωθούν να απαντήσουν αν θα δεχθούν την προγραμματική πρόταση της προοδευτικής παράταξης. Επίσης, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής με την καθιέρωση κλιμακωτού μπόνους εδρών.

Διαφώνησε ευθέως ο Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμία κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να κυβερνήσει με ανοχή ή να πάρει την ευθύνη νέων εκλογών. 

Στο κεντρικό θέμα της ένωσης των Κ.Ο της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προέκυψε σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και το Σταύρο Θεοδωράκη. 

«Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει το τιμόνι της παράταξης και θα καθοδηγεί τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που δε διαλύονται. Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

«Οταν δίνω το λόγο μου τον τηρώ. Δεν διαλύονται οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες», προσέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογή αρχηγού στις 12 Νοεμβρίου. Εντονα διαφώνησαν οι Γιώργος Καμίνης, Γιάννη Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αντέκρουσε την κριτική πως θα συνδυάζει και τη θέση του δημάρχου και τη θέση του αρχηγού, εφ’ όσον εκλεγεί, δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη Φώφη Γεννηματά και το Σταύρο Θεοδωράκη για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης σταδιακά ενιαίου πολυτασικού κόμματος και ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά.

«Να πούμε ξεκάθαρα τι κόμμα δημιουργούμε»

«Θέλουμε μια νέα παράταξη με μια νέα ηγεσία γιατί η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν», τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης. Αντέδρασε ενοχλημένος στο σχόλιο της κ. Γεννηματά ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα τον Ιανουάριο του 2015, λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή. 

Επίσης, επανέλαβε ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας θα προέλθει με νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο, τα πανεπιστήμια και τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο τι κόμμα δημιουργούμε», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένοντας ότι την επομένη της εκλογής αρχηγού θα πρέπει η κοινοβουλευτική ομάδα να είναι μία.

Αντίθετος με τη διάλυση των κομμάτων που πήραν πρωτοβουλία για να ανοίξει η διαδικασία ήταν ο Απόστολος Πόντας, ενώ ο Κωνσταντίνος Γάτσιος επισήμανε ότι ο νέος φορέας για να πείσει θα πρέπει να συγκρουστεί με τις παρασιτικές κρατικοδίαιτες κοινωνικές ομάδες, εκφράζοντας τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας.

Ο Δημήτρης Τζιώτης πρότεινε, ακόμη και τώρα, πριν την εκλογή αρχηγού να γίνει πολιτικό συνέδριο για να ξέρει ο κόσμος τι θα ψηφίσει.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου