Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, 2017

  • Ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή ύστερα από κατάσβεση πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στην κοινότητα Κομάρων, της Ορεστιάδας Εβρου
  • Συνεδριάζει το Πρωί της Καθένας γραμματείας
  • Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου της Πλεύσης Ελευθερίας υπό τον τίτλο «Πάρε την ευθύνη».
  • Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας 79χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
  • Την έντονη δυσαρέσκεια του για την στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας εξέφρασε ο ισπανός πρέσβης στην Αθήνα σε συνέντευξή του. Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κόσμος

  • Μέσω του πολιτικού και οικονομικού αποκλεισμού που επέβαλαν στο Κατάρ η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν να προκαλέσουν «αλλαγή καθεστώτος», κατήγγειλε ο εμίρης του Κατάρ την Κυριακή σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
  • Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες που έπληξαν τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη την Κυριακή στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους στη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχία, ενώ οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν εάν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από μεγάλο φορτηγό που προσάραξε στη Βόρεια Θάλασσα.
  • Το Μπαχρέιν δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ), εάν το Κατάρ δεν αλλάξει στάση, και για να προστατευθεί το όργανο αυτό το σωστό θα ήταν να ανασταλεί η συμμετοχή του Κατάρ, υποστήριξε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν μέσω Twitter.
  • Σφοδρές μάχες ανάμεσα στο συριακό στρατό και τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από το Σάββατο ως το πρωί της Κυριακής στη Ντέιρ Εζόρ στοίχισαν τη ζωή σε 73 ανθρώπους, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει στις γυναίκες να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις σε τρία γήπεδα της χώρας αρχής γενομένης από το 2018, γνωστοποίησε την Κυριακή η γενική αρχή Αθλητισμού με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Οικονομία

  • Αύριο Δευτέρα, στις 10 το πρωί, πρόκειται να πραγματοποιήσει το πρώτο διοικητικό συμβούλιο η νέα διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), στο τιμόνι της οποίας υπενθυμίζεται ότι τοποθετήθηκε ο πρώην επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης.
  • Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, επ' αφορμή της 1ης Έκθεσης ΚΑΛΟ, σχολιάζει ότι, μετά την ψήφιση του Ν. 4430/2016, τον περασμένο Οκτώβριο, ο χώρος της Κοινωνικής Οικονομίας απέκτησε μια νέα δυναμική.
  • Ριζικές αλλαγές στον τρόπο δουλειάς και στις εργασιακές σχέσεις φέρνουν οι νέες μορφές απασχόλησης που αναπτύσσονται διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών πλατφορμών παροχής υπηρεσιών.
  • «Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα μας επιτρέψει πια να συζητήσουμε τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
  • Παραγωγικές χαρακτήρισε τις συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των θεσμών για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Αθλητισμός

  • Στην Καταλονία και τη μεσαιωνική πόλη της Χιρόνα φαίνεται πως τελείωσε πρόωρα το όνειρο της Ρεάλ για ανάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ισπανίας. Η νεοφώτιστη Χιρόνα νίκησε 2-1 με ανατροπή τη «βασίλισσα» η οποία βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από τη Μπαρτσελόνα με τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα αγώνων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Χετάφε αναδείχθηκε νικήτρια με 2-1 με σπουδαία ανατροπή της Σοσιεδάδ στο «Αλφόνσο Πέρεθ», ενώ Εϊμπάρ και Λεβάντε έμειναν στο 2-2.
  • Με μία από τις πιο παλικαρίσιες εμφανίσεις των τελευταίων ετών, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με «διπλό» 1-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνηστο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Super League, δύο βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο. Ο Σέρχιο Αραούχο πέτυχε το «χρυσό γκολ» στο 81΄. Αγωνία για Μάνταλο καθώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.
  • Με γκολ του Αραούχο στο 81' Η ΑΕΚ έφυγε με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο (Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Πάντως, στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε και αυτή την αγωνιστική ο Ατρόμητος, ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από τα Πηγάδια (Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2). Σημαντική νίκη της Λαμίας επί του Πλατανιά (Λαμία - Πλατανιάς 2-0), ενώ ο Απόλλων Σμύρνης πήρε βαθμό στο Αγρίνιο (Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 1-1). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (19:30)
  • Συνεχίζεται ο «κατήφορος» της Βέρντερ στην Μπουντεσλίγκα, αφού σε αγώνα για την 10η ημέρα της διοργάνωασης γνώρισε βαρά ήττα με 3-0 από την Αουγκσμπουργκ μέσα στη Βρέμη και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης με 5 βαθμούς. Η νικήτρια βελτίωσε τη θέση της και ανέβηκε στην 8η θέση με 15 βαθμούς. Πολύ βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Στουτγκάρδη που επιβλήθηκε 3-0 της Φράιμπουργκ, παρουσία περίπου 60.000 οπαδών στη «Mercedes-Benz-Arena».
  • Η αλλαγή προπονητή (Κλοντ Πιέλ) έφερε αποτέλεσμα και η Λέστερ νίκησε 2-0 της Εβερτον στο «Kings Power Stadium», για τη 10η αγωνιστική τής Premier League. Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Μπράιτον και Σαουθάμπτον στον μεταξύ τους αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου