Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ F-16

 Σάββατο, 28η Οκτωβρίου, 2017

Τσίπρας: Δεν υπάρχει συμφωνία αλλά διαπραγμάτευση για τα F-16
Σπέκουλα ή δόλος από εκείνους που μίλησαν για συμφωνία 2,4 δισ ευρώ. Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση και αυτό είναι το βασικότερο όλων. Το δικό μας "ταβάνι" είναι στα 1,1 δισ Euro για να είμαστε ακριβώς εντός των προϋπολογισθέντων δαπανών υπογράμμισε στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός, στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά των F-16 και τη βάση της Σούδας.
Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης είπε ότι «απαιτούμε ξεκάθαρες κουβέντες από τους υπερεθνικούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε να μεροληπτεί το ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας. Θέλουμε να εγγυηθεί η ΕΕ ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Συμφωνούμε με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινό αμυντικό δόγμα».

Στην Αμερική δείξατε μια περίεργη δεκτικότητα σε ό,τι ζήτησε η άλλη πλευρά είπε στη Βουλή απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Σ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας «ή αισθανθήκατε δέος μπροστά στην υπερδύναμη, ή πήγατε απροετοίμαστος ή με τα πολλά "ναι" προσπαθήσατε να καλύψετε τις αντιαμερικανικές εμμονές του παρελθόντος». Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει πόσα είναι τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ποιές δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί για την βάση της Σούδας και ποιος θα πάρει τις αποφάσεις αυτές.

Είχε πει ο κ. Θεοδωράκης είχε πει «Αντιμετωπίσατε τη βάση της Σούδας ως υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας μαμούθ. Ένα πενταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης της Σούδας δεν μπορεί να είναι χωρίς ανταλλάγματα για τον ελληνικό λαό οικονομικά και γεωπολιτικά».

Απτό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ακούσαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά δημόσια για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους και να δεσμεύεται για στενή παρακολούθηση του θέματος αυτού, είπε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά των F-16 και την βάση της Σούδας και πρόσθεσε: «Απτό αποτέλεσμα η δήλωση του ότι η ελληνική οικονομία στέκεται στα πόδια της.

Απτό αποτέλεσμα ήταν η σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των υπουργών μας για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Απτό αποτέλεσμα είναι η ανακοίνωση για κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη ενώ είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που ανοίγει τις πύλες της για εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου.
Απτό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση ότι η επόμενη ΔΕΘ που τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις αμερικανικές επενδύσεις.

Οπτικές ίνες, ναυπηγεία, υποδομές.

Απτό αποτέλεσμα η αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.
Τέλος απτό αποτέλεσμα ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς της διευθύντριας του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα πέρασε τον κάβο, ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα και ότι θα κρατήσουν εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις για την γ' αξιολόγηση».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού συνολικά του στρατεύματος.
Δεν μιλάμε για αγορά νέων αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Έχει κριθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών, τώρα, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση δεν συνεπάγεται νέα δαπάνη.

Σπέκουλα ή δόλος από εκείνους που μίλησαν για συμφωνία 2,4 δισ  ευρώ. Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση και αυτό είναι το βασικότερο όλων. Το δικό μας "ταβάνι" είναι στα 1,1 δισ  ευρώ για να είμαστε ακριβώς εντός των προϋπολογισθέντων δαπανών υπογράμμισε στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός.

Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρόσθεσε.

Δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος.
 Αφήνω ένα "παράθυρο" για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους.

Στήθηκε από μερίδα ΜΜΕ ένας μύθος για δήθεν συμφωνία που αφορά στη Σούδα και τώρα κ. Θεοδωράκη μας ζητάτε να απολογηθούμε για τον μύθο που κάποιοι έστησαν, είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε ανεύθυνη στάση, σήκωσε κουρνιαχτό και όταν κατάλαβε το λάθος σταμάτησε το θέμα, ελπίζω γιατί κατάλαβε το λάθος και όχι γιατί κάποιος της τράβηξε το αυτί, είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου