Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 19 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

 Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, 2017

Κανένα ελαφρυντικό και κάθειρξη 19 χρόνων στον Ακη Τσοχατζόπουλο
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ενώ προσέρχεται στο Εφετείο Αθηνών.Πηγή: Eurokinissi
Στα κρατητήρια της ασφάλειας θα κρατηθηκαν χθες το βράδυ όλοι οι κατηγορούμενοι που ήταν παρόντες στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας και κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση με τις αποκαλούμενες χρυσές μίζες. 

Το Δικαστήριο θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του το πρωί της Τρίτης οπότε και θα αποφασίσει για το κρίσιμο θέμα της αναστολής ή μη των ποινών για όλους τους κατηγορούμενους. 

Συγκεκριμένα, οι δικαστές επέβαλαν τις ακόλουθες ποινές :

Ακης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξη
Αστέριος Οικονομίδης: 8 χρόνια κάθειρξη 
Φρόσω Λαμπροπούλου: 12χρόνια κάθειρξη
Νίκος Ζήγρας : 4 χρόνια φυλάκιση
Γιώργος Σαχπατζίδης: 9 χρόνια κάθειρξη 
Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξη
Βίκυ Σταμάτη: 8 χρόνια κάθειρξη
Ιωάννης Σμπώκος: 8χρόνια κάθειρξη
Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα: 5 χρόνια κάθειρξη 
Νίκος Γεωργουλάκης: 6 χρόνια κάθειρξη 
Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη 
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη 
Γκούντρουν Μόλντενάουερ: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
Νίκος Καρατζάς: 4 χρόνια φυλάκιση 
Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη

Νωρίτερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 14 εκ των 16 καταδικασθέντων για την υπόθεση.

Εκτός των ελαφρυντικών περιστάσεων έμειναν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. 

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το Δικαστήριο παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον Γιάννη Σμπώκο ενώ κατά πλειοψηφία 4-1 αναγνώρισε την ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στη Βίκυ Σταμάτη.

Επιτέθηκε εκ νέου στον αναπληρωτή εισαγγελέα

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Ακης Τσοχατζόπουλος επιτέθηκε εκ νέου στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο: «Πρότεινε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Με αδικεί, με παρουσιάζει σαν να είχα σχέδιο. Είκοσι έξι χρόνια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής, υπουργός επτά φορές, δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τον πρότερο έντιμο βίο. Αναγνωρίστηκε από άλλο δικαστήριο, επίσης πενταμελές, ο πρότερος έντιμος βίος, είναι αυτός που έχω να δώσω στο παιδί μου, στην οικογένειά μου, μετά από έξι χρόνια που πέρασα στον Κορυδαλλό».

Ο Γιάννης Σμπώκος τόνισε, μεταξύ άλλων, επιχειρώντας να πείσει τους δικαστές να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικό που θα αποτελέσει γέφυρα για επιεικέστερη ποινή: «Το μετάλλιο που πήρα δεν μου το έδωσε η ελληνική πολιτεία, αλλά μια άλλη χώρα για την προσφορά που πήγα εθελοντικά να κάνω. Λυπάμαι που τα λέω αυτά. Ηταν εθελοντική συμμετοχή, κανείς δε με διέταξε να πάω. 

»Πείτε μου ένα γενικό γραμματέα που μπαίνει μέσα στα θεμέλια για να σώσει ανθρώπους! Θα μου διαγράψετε τη διαδρομή μου, γιατί; Σαν φοιτητής του Πολυτεχνείου, ήμουν από τους τέσσερις που διεκόπη η αναβολή λόγω της αντιδικτατορικής δράσης. Είχα λόγο να κάνω 1.000 μεροκάματα στο ψυχιατρείο και να βοηθάω; Το έκανα επειδή το ήθελα. Ακόμα και τώρα ελπίζω ότι θα μου δώσετε τα ελαφρυντικά. Πέντε χρόνια διασύρομαι... ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου