Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Ποιος είναι και πως εντοπίσθηκε ο 29χρονος αποστολέας των δεμάτων βομβών

Είχε συμμετάσχει σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού το 2012 και σε επισκεπτήρια στις φυλακές Κορυδαλλού - Αναζητούν συνεργούς του
Ποιος είναι και πως εντοπίσθηκε ο 29χρονος αποστολέας των δεμάτων βομβών

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. που διέμενε στο Ελληνικό και εργαζόταν περιστασιακά σε τοπικό καφενείο είναι ο αντιεξουσιαστής που συνελήφθη σαν αποστολέας δεμάτων βομβών σε Ευρωπαίους ηγέτες και άλλες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και εκείνου που προκάλεσε τον περασμένο Μάιο τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

Στο σπίτι που είχε ενοικιάσει - με πλαστά στοιχεία ταυτότητας - ο 29χρονος, στην οδό Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε πολλά μασούρια δυναμίτιδας , ειδικές καλωδιώσεις για τα δέματα βόμβες, αλλά και τάπερ με εκρηκτικά που παραπέμπει σε προηγούμενη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και αναφορές στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος".

Ακόμη βρέθηκαν πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε επιθέσεις σε νέους στόχους.

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί δύο τρεις συνεργούς του που πιθανόν τον υποβοήθησαν στην αποστολή των δεμάτων βομβών ενώ εξετάζουν και τυχόν σχέση του με την Πόλα Ρούπα και άλλα δραστήρια μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στο Πολυτεχνείο ενώ συμμετείχε (σσ με άλλα περίπου 20 άτομα) σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, τον 2012, στα πλαίσια συμπαράστασης σε κρατούμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε στα ίχνη του μετά από στοιχεία που προέκυψαν από τις αποστολές των δεμάτων βομβών και άλλα δεδομένα παρακολουθήσεων που συγκεντρώθηκαν μετά το δέμα βόμβα στον κ. Παπαδήμο.

Ωστόσο είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ γιατί μέχρι το 2015 εμφανιζόταν στο επισκεπτήριο κρατουμένων αντιεξουσιαστών στις φυλακές Κορυδαλλού και από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Φέρεται να παρακολουθείτο στενά τις τελευταίες εβδομάδες.

Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί οι διωκτικές και δικαστικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης ως ύποπτο για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Ωστόσο το μέγεθος του οπλοστασίου που προέκυψε από την σημερινή έρευνα που υπήρξε σήμερα το πρωί εξέπληξαν ακόμη και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 29χρονος αποτελούσε μία νέα επιλογή των «Πυρήνων» ή άλλης ένοπλης ομάδας όπως είχε συμβεί και του αναρχικού με τον κωδικό «Ιάσονας» που ήταν άγνωστος στις αρχές και είχε υποβοηθήσει το σχέδιο απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού πριν από τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας:

"Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε (3) ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

8 πλαστές ταυτότητες,

2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου