Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28η Οκτωβρίου, 2017

  • Για οποιαδήποτε λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα πρέπει να υπάρχει απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την οποία θα εγκρίνει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα, είπε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά την τελετή βράβευσής του από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Ολυμπιακό Μουσείο.
  • «Εχει ή δεν έχει άποψη η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην Ισπανία; δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία τάχθηκε κατά της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας της Καταλονίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών
  • Επιστολή προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ότι αρχίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, έστειλε ο Όμιλος Σπανόπουλου, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση του το υπουργείο Ναυτιλίας.
  • Ο Σώρρας που αναζητείται από τις αρχές εδώ και πολλούς μήνες, αναφέρει στο μήνυμα του ότι έχει αλλάξει στην όψη «όχι με πλαστική χειρουργική» και κάθε δεύτερη, τρίτη μέρα πηγαίνει βόλτα στο Βασιλικό Κήπο και χαιρετάει τους αστυνομικούς.

Κόσμος

  • Η Κολομβία φέρει το βάρος της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαίνεται στη Βενεζουέλα, φιλοξενώντας περίπου 470.000 Βενεζουελάνους που διέσχισαν τα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία».
  • Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 25 άτομα, ανάμεσά τους πρώην διοικητής της ακτοφυλακής, με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
  • Το κακουργιοδικείο της Ρώμης καταδίκασε σε 24 χρόνια φυλάκισης τον 30χρονο Βαλεντίνο Ταλλούτο, για μετάδοση του ιού HIV σε πάνω από 30 γυναίκες. Ο Ταλλούτο καταδικάσθηκε για πρόκληση σοβαρότατης σωματικής βλάβης διότι, σύμφωνα με τους δικαστές, μετέδωσε εσκεμμένα τον ιό στις γυναίκες με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις.
  • Προχωρώντας σε πρώτη αποτίμηση των δραματικών εξελίξεων στην Καταλονία, οι γερμανοί σχολιαστές εκτιμούν ότι η ανοιχτή πλέον σύγκρουσή της με την κεντρική κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει αίσιο τέλος.

Οικονομία

  • Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. συναντήθηκαν την Παρασκευή η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ρυθμίσεις που εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
  • Η κυβέρνηση φαίνεται ότι με το ένα χέρι διανέμει το υπερ-πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ και με το άλλο κόβει κοινωνικά επιδόματα για το τρίτο παιδί, το ΕΚΑΣ, τους φοιτητές, το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) προχώρησε η ΔΕΗ, για χρέη της δημοτικής επιχείρησης ύψους ύψους 7.055.000 εκατ. ευρώ.
  • ύριο μαγνήτη, για την προώθηση παραγωγικών επενδύσεων, θα πρέπει ν' αποτελεί ο βιομηχανικός και μεταποιητικός τομέας, που παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας».
  • Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τείνει προς τον διορισμό ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, του Τζερόμ Πάουελ.

Αθλητισμός

  • Νέο κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μουντιάλ του 2018, που θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας, απηύθυναν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
  • Επίδειξη δύναμης έκανε η ΑΕΚ στο Αλκαζάρ απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, τον οποίο συνέτριψε με 7-0. Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 (9' Χαντί) του Πλατανιά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα κράτησε στο 1-1 (51' αυτ. Καρασαλίδης - 75' Μανούσος) τον Ατρόμητο, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Κισσαμικού (44' Τριανταφυλλόπουλος, 64' Δουβίκας - 40' Ξυδάς).
  • Μόνο τη νίκη σκέφτεται ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι του Σαββάτου (28/10) με τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA. Ο τεχνικός των «πρασίνων» επισήμανε ότι σε ένα τέτοιο ματς δεν μετρούν τα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι ομάδες, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Ροντρίγκο Μολέδο στην άμυνα, μετά την μείωση της ποινής που του είχε επιβληθεί αρχικά (από 3 έπεσε στις 2 αγωνιστικές).
  • Το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λ. Αλεξάνδρας (28/10, 19:30) κυριαρχεί στα δύο «στρατόπεδα» και ο Τάκης Λεμονής σε αυτό αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη Nova, αλλά και στον γενικότερο στόχο που έχει θέσει για την ομάδα του. «Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο και χαιρόμαστε τις νίκες μας όταν αυτός είναι δυνατός» είπε μεταξύ άλλων.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα βγουν προς διάθεση τα εισιτήρια με την Μπαρτσελόνα για τον αγώνα του Champions League που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου στο «Γ.Καραϊσκάκης». Τα εισιτήρια θα διατεθούν μέσω internet και θα έχουν τιμές 50 και 60 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου