Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σύλληψη 32χρονου Αλβανού δραπέτη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

3252345-thumb-large--2
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, 2017
Στη σύλληψη 32χρονου Αλβανού δραπέτη, που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον ποινικολόγο Mιχάλη Ζαφειρόπουλο, προχώρησαν το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές
Ο 32χρονος είχε βρει καταφύγιο σε οικισμό Ρομά σε περιοχή του νομού Αχαΐας, ενώ ο δεύτερος δράστης ακόμη διαφεύγει.
Από χθες, Τρίτη, πάντως, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες της ανθρωποκτονίας. Οι ύποπτοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας είχαν προσαχθεί τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και εξετάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Επισήμως, δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους «δένουν» με τον φόνο και αφέθηκαν ελεύθεροι. Πληροφορίες στο παρασκήνιο, ωστόσο, αναφέρουν ότι κατά την παραμονή τους στο αστυνομικό μέγαρο οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καταφέρει να τους συσχετίσουν με την ανθρωποκτονία, μολονότι οι ίδιοι είχαν αρνηθεί κάθε ανάμειξή τους στο περιστατικό.
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν διευκρινίσει ότι πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, «επαγγελματίες» κακοποιούς, και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν ανάμειξη και σε άλλες ανεξιχνίαστες εγκληματικές ενέργειες. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι οι ύποπτοι είχαν συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή που εκτυλίχθηκε τον Σεπτέμβριο σε συνοικία στα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου, καθώς και ότι η ταυτοποίησή τους ως δραστών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου προέκυψε χάρη σε εύρημα που αφορούσε το συμβάν του Σεπτεμβρίου.
Οι ηθικοί αυτουργοί
Την ίδια ώρα, ισχυρές είναι οι ενδείξεις και για το κομμάτι της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου, με τις έρευνες να συνεχίζονται. Εξάλλου, από την αρχή των ερευνών εθεωρείτο βέβαιο ότι οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον άτυχο δικηγόρο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού δεν ενεργούσαν για τον εαυτό τους, αλλά για λογαριασμό τρίτων.
Μάλιστα, χθες το πρωί μεταφέρθηκαν, ως ύποπτοι για ηθική αυτουργία, στη ΓΑΔΑ και τρεις Αλβανοί από την 5η Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού. Οι εν λόγω κρατούμενοι φέρονται να συνδέονται και με το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014 στην Πεντέλη, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα της «Κ», το οποίο έκανε λόγο για πιθανή σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου