Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, 2017 Του Αγίου Δημητρίου

  • Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κονίτσης, πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
  • Πέθανε σε ηλικία 91 χρονών ο Νίκος Γρυλλάκης, σύμβουλος και συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έπειτα από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό κήρυξε για την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ), αντιστεκόμενο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».
  • Η χώρα μας βίωσε τις τελευταίες δύο ημέρες το βαρομετρικό χαμηλό με τα έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλάζι και τα πρώτα χιόνια σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο, ωστόσο την... παράσταση «έκλεψαν» οι χιλιάδες κεραυνοί.
  • Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη ήταν άσχετες με το νομοσχέδιο που ήταν προς συζήτηση στη Βουλή, συμπληρώνοντας πως ορισμένες διατάξεις που καταψηφίζει η ΝΔ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Κόσμος

  • Εκρηξη που σημειώθηκε στο Κίεβο σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλα τρία, ανάμεσά τους ο βουλευτής Ιγόρ Μόσιτσιουκ, σύμφωνα με ανάρτηση αξιωματούχου του υπουργείου Εσωτερικών στο Facebook.
  • Την εξάλειψη του εξτρεμισμού υποσχέθηκε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, ο οποίος δήλωσε ότι κλειδί του εκσυγχρονισμού αποτελεί η επιστροφή σε «ένα μετριοπαθές Ισλάμ». Όπως αναφέρει, οι επτά στους δέκα πολίτες της Σαουδικής Αραβίας είναι κάτω των 30 ετών και θα επιθυμούσαν μια ζωή στην οποία η θρησκεία να σημαίνει ανοχή. Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε μετά την ανακοίνωση επένδυσης 500 δισ. δολαρίων για μια νέα πόλη και επιχειρηματική ζώνη.
  • Δημοσιογραφική έρευνα του Reuters επιχειρεί να διεισδύσει στα άδυτα του κυκλώματος της εμπορίας οργάνων. Συγκλονίζει η έρευνα του ρεπόρτερ Μπράιαν Γκρόου ο οποίος δίνοντας πραγματικό ονοματεπώνυμο και ιδιότητα αγόρασε στο Διαδίκτυο σπονδυλική στήλη και δύο κεφάλια, έναντι μερικών εκατοντάδων δολαρίων. Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πραγματικό και αποτυπώνει τη βίαιη πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την εμπορία οργάνων.
  • Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για το πολιτικό μέλλον της Ισπανίας λίγες ώρες προτού ο καταλανός πρόεδρος μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου της περιφέρειας. Σε ανάρτησή του, πριν από μερικές ώρες, στο Instagram ο πρόεδρος της περιφέρειας έγραψε: «Δεν θα χάσουμε χρόνο με αυτούς που έχουν ήδη αποφασίσει να καταστρέψουν την αυτοδιοίκηση της Καταλονίας, Εμπρός!».
  • Νέες απειλές εξαπολύει η Βόρειος Κορέα προκαλώντας διεθνή ανησυχία. Σε συνέντευξή του στο CNN αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η προειδοποίηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας για πιθανή πυρηνική δοκιμή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Οικονομία

  • Θετικά είναι τα στοιχεία για την αμερικάνικη στεγαστική αγορά. Την μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορείου των ΗΠΑ.
  • «Μια ανεξάρτητη Καταλονία θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, κάτι που θα έπληττε την τοπική οικονομία» δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Ραχόι να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 και να κηρύξει εκλογές στην περιφέρεια.
  • «Ψήφο εμπιστοσύνης» από τις αγορές πήρε εκτός από την Εθνική τράπεζα και η Eurobank. Οι συστημικές τράπεζες, εκτιμάται ότι θα «σηκώσουν» πάνω από 2,25 δισ. ευρώ από τις αγορές μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να απεξαρτηθούν το ταχύτερο δυνατόν από τον «ακριβό» δανεισμό του ELA.
  • Αρνήθηκε ότι πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα του 2015, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι εκείνη την περίοδο η «μεγάλη πλειονότητα» των υπουργών Οικονομικών, «ουσιαστικά όλοι», πίστευαν πως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να βγει προσωρινά από την ευρωζώνη με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Μειώθηκα κατά 1,6 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος γενικής κυβέρνησης το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το δημόσιο χρέος μειώθηκε στα 309,13 δισ. ευρώ, από 310,71 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και 315,39 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Αθλητισμός

  • Με έξι αγώνες συνεχίζεται την Τετάρτη η 2η αγωνιστική της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 του Αχαρναϊκού και ζευγάρωσε τις νίκες του. Το ίδιο ισχύει και για τη Ξάνθη που νίκησε με 4-2 στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη. Ο Πανιώνιος έφυγε από το Κλεάνθης Βικελίδης με νίκη 2-1 χάρη στο γκολ το Γιεσίλ στο 93', ενώ η Λάρισα νίκησε με 3-0 την Παναχαϊκή. Εύκολη νίκη για τον Παναιτωλικό επί του Πανσερραϊκού με 2-0, ενώ ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε στο 90' από τον Μακ, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα, 1-0, στον αγώνα με τον Απόλλων Πόντου στην Καλαμαριά.
  • Δεκτή έγινε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του Παναθηναϊκού για την τιμωρία τριών αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Μολέδο για το χτύπημα στον Βασίλη Ρέντζα. Έτσι, ο άσος του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί κανονικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.
  • Σάλος έχει ξεσηκωθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν από τους όρους στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα με το ποσό ρεκόρ 222 εκατ. ευρώ, χαίρει ειδικής μεταχείρισης από τον σύλλογο, ο οποίος για να αποσπάσει την υπογραφή του, του προσέφερε στην κυριολεξία ότι μα ότι ήθελε. Εκτός του πακτωλού χρημάτων που μπαίνουν στα ταμεία του, ο Νεϊμάρ δεν είναι αναγκασμένος να μαρκάρει την ώρα του αγώνα, ενώ απαγορεύεται και να τον μαρκάρουν σκληρά στις προπονήσεις!
  • Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσαν δυο φωτογραφίες με τις οποίες αποκαλύπτουν τις διαθέσεις τους ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου