Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, 2017

  • Τελευταίες ημέρες του μήνα και οι ουρές στα μετρό για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Πολίτες σχηματίζουν ουρές που ξεπερνούν ακόμα και τα 200 άτομα και όρθιοι για ώρες περιμένουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά.
  • Συνεχίζεται το…σίριαλ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Το νέο επεισόδιο «γράφτηκε» πριν από λίγες ημέρες με τη δημοσιοποίηση νεότερης εγκυκλίου, με την οποία το υπουργείο Δημόσιας Ανασυγκρότησης ζητά έως την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου - αφού οι προθεσμίες που αρχικά είχαν δοθεί έχουν παρέλθει - να έχουν αποσταλεί όλα τα συγκεντρωτικά στοιχεία αξιολόγησης των υπαλλήλων στα υπουργεία.
  • Κατά ένα έτος μειώνεται η 20ετής κάθειρξη για τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε τον πρώην υπουργό για τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό. Ποινές από 4 έτη φυλάκιση έως 12ετή κάθειρξη στους υπόλοιπους καταδικασθέντες για τις «χρυσές μίζες».
  • Μέσα από ευρεία γκάμα ερωτήσεων οι υποψήφιοι αρχηγοί της Κεντροαριστεράς προσπάθησαν να αναδείξουν το όραμα τους, την αξιοπιστία τους, τις διαφορές τους, την πορεία τους, ώστε να πείσουν για την ικανότητά τους να αναλάβουν την ηγεσία του νέου φορέα. Ήδη από τις πρώτες ερωτήσεις άρχισαν οι «μπηχτές» μεταξύ των υποψηφίων, ενώ κοινή γραμμή αποτελεί ότι δεν δημιουργούμε τον νέο φορέα για να γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ.
  • Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 50χρονη σύζυγο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σωρός του οποίου είχε βρεθεί μέσα σε ένα καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Κόσμος

  • Πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία και ένας από τους επιφανέστερους υποστηριχτές του αποβλήθηκε για πάντα από το Twitter, δείχνοντας το επίπεδο του περιβάλλοντος του αμερικανού προέδρου. Ο Ρότζερ Στόουν, που επιτέθηκε με υβριστικά και ομοφοβικά σχόλια εναντίον δημοσιογράφων του CNN και μεγάλων εφημερίδων μέσω του Twitter, απαντάει ότι θα μηνύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
  • Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κινηθεί νομικά ενάντια στον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μπουλέντ Τεζκάν, καθώς ο τελευταίος χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο «φασίστα δικτάτορα».
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη σύλληψη στη Λιβύη του Μουστάφα αλ Ιμάμ, ο οποίος κατηγορείται πως ενέχεται στην επίθεση εναντίον του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στη Βεγγάζη το 2012, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή των ΗΠΑ.
  • Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι ο ρόλος του δικηγόρου Γιώργου Παπαδόπουλου στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος» καθώς κατείχε μόνο μια «θέση εθελοντή». «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παρέμβει στην έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ούτε θα προσπαθήσει να τον απολύσει από τη θέση αυτή» διαβεβαίωσε την Δευτέρα ο δικηγόρος του Τραμπ. Οι παραπομπές δύο πρώην συμβούλων του Τραμπ δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
  • Το σχέδιο της γερμανικής εταιρείας σιδηροδρόμων να δώσει το όνομα «Άννα Φρανκ» σε τρένο είναι «επώδυνο» για τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ανέφερε το Ίδρυμα που φέρει το όνομα της έφηβης. «Ο συνδυασμός της Άννας Φρανκ κι ενός τρένου δημιουργεί συσχετισμούς από τον διωγμό των εβραίων και τους εκτοπισμούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» επισήμανε το Ίδρυμα Άννα Φρανκ.

Οικονομία

  • Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν πολλές περιοχές της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο που πέρασε αύξησαν την παραγωγή των ανεμογεννητριών της χώρας σε επίπεδα ρεκόρ. Οι παραγωγοί έφθασαν στο σημείο να... πληρώσουν τους καταναλωτές για να χρησιμοποιήσουν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Οικονομία, προσφυγικό και το ταξίδι του πρωθυπουργού απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε πως η οικονομία έπειτα από την παρατεταμένη και βαθιά ύφεση έχει εισέλθει σε μια φάση ανάκαμψης, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα έτη. Η ΠΓ τονίζει πως το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί ως αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης, πρέπει να κατευθυνθεί στους πολίτες των κατώτερων εισοδημάτων, με μέριμνα να ωφεληθούν όσο το δυνατό ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
  • Την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των 800 εκατ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) τη Δευτέρα.
  • Ήπια ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Eurobank, των ΕΛΠΕ και της Coca Cola HBC. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 743,57 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,59%.
  • Καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για την «αιφνιδιαστική» όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά τον συμψηφισμό των οφειλών του φορέα, με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής, «χωρίς ωστόσο, ο φορέας να έχει προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του».

Αθλητισμός

  • Το πέντε στα πέντε στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα έκανε ο ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ του Μαουρίσιο (34΄, 37΄) ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής της Super League.
  • Τον υψηλό βαθμό δυσκολίας για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Τάκης Λεμονής. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης για την 4η αγωνιστική του Champions League στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ανέφερε ότι η πίεση είναι λίγο μεγαλύτερη, για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ξέρουν ότι το έργο τους είναι πάρα πολύ δύσκολο.
  • Ανυπόμονος να επιστρέψει στο γήπεδο όπου έχει λατρευτεί όσο λίγοι προπονητές είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να πάρει αύριο Τρίτη την πρόκριση η ομάδα του στην επόμενη φάση του Champions League, αναφέρθηκε στις στιγμές που πέρασε στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού.
  • Στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» προπονείται απόψε η Μπαρτσελόνα εν όψει του αγώνα αύριο, Τρίτη, με τον ΟΛυμπιακό στο πλαίσιο του Champions League. Δείτε το βίντεο από την άφιξη της ισπανικής ομάδας στην προπόνηση.
  • Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ρήξη χιαστού και επιβεβαιώθηκαν σήμερα μετά από τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου