Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2017

Σε μια εκλογική αναμέτρηση - θρίλερ στην οποία τα αυξημένα ποσοστά της ακροδεξιάς άφησαν πικρή γεύση στην ΕΕ, ο 31χρονος υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος (VPO) της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αναδείχθηκε νικητής των εκλογών.




  • «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε» («Greece is back»), ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην αγγλική γλώσσα τον οποίο ολοκλήρωσε στα ελληνικά, στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του Πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum.
  • Συγχαρητήρια στο νικητή των αυστριακών εκλογών έδωσε με ανάρτηση στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Για δεύτερη φορά εξετάζεται τη Δευτέρα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ., η απόρριψη της οποίας την πρώτη φορά προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν έξω από το εφετείο στις 9:00 το πρωί, με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή».
  • Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τα ξημερώματα, στο Παλαιό Ψυχικό, την μονοκατοικία όπου διαμένει ο πρεσβευτής του Μαρόκου στην Ελλάδα. Οι δράστες, αφού έκλεψαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν στην οικία, στη συνέχεια πήραν και το διπλωματικό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.
  • «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων στην οπτικοακουστική βιομηχανία, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την επίσκεψή του στο Cinespace Film Studios και τη συνάντηση με τον πρόεδρό τους στο Σικάγο, Alex Pissios. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να λάβουν χώρα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου του νέου ευνοϊκού πλαισίου.

Κόσμος

  • Μάχες ξέσπασαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα με ανταλλαγές πυρών πυροβολικού ανάμεσα στις δυνάμεις της ιρακινής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τους Πεσμεργκά, τους μαχητές των Κούρδων, νότια της πόλης Κιρκούκ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δύο πλευρές.
  • Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιών που μαίνονται σε διαφορετικές περιοχές της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της Guardia Civil.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η οποία θα είναι αφιερωμένη στο διαζύγιο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της.
  • Επιβατικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με μη επανδρωμένο αεροπλάνο κοντά στο αεροδρόμιο του Κεμπέκ στις 12 Οκτωβρίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Καναδά, ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Μεταφορών Μαρκ Γκαρνό.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε απόψε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί το Ιράν «την κατάλληλη στιγμή», επαναλαμβάνοντας τη «διαφωνία» του με τον Αμερικανό ηγέτη Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οικονομία

  • «Κάποιος έχει τριπλάσιες πιθανότητες να μείνει άνεργος όταν δεν έχει προσόντα. Επομένως, η πραγματική προστασία, δεν είναι απλώς να αποζημιώνουμε αυτόν που μένει άνεργος, κάτι που προφανώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αλλά (...) κυρίως να τον επιμορφώνουμε" τόνισε ο Μακρόν, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα επενδύσει μέσα σε μια πενταετία περίπου 15 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό. Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είπε ότι τα οφέλη θα φανούν στα επόμενα δύο χρόνια.
  • Σέβομαι όλους τους συμπολίτες μου» τόνισε ο Μακρόν απαντώντας σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι είναι «ο πρόεδρος των πλουσίων». Και γιατί καταργεί τον φόρο αλληλεγγύης 75%; «Δεν πιστεύω στη γαλλική ζήλια απέναντι στους πλούσιους που συνίσταται στο να λέμε ότι αφού είναι πλούσιοι, ας τους φορολογήσουμε»...
  • Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές και βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που χρειάζεται για να μείνει η Ελλάδα στις αγορές είναι συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, τόνισε -προειδοποίησε- ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
  • Παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν σε 165 καταστήματα και επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών της καλοκαιρινής περιόδου, εκ των οποίων σε 17 ακολουθήθηκε η διαδικασία για 48ωρη αναστολή της λειτουργίας τους. Τους ελέγχους πραγματοποίησε για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας βόρειας Ελλάδας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • «Τεράστιο ενδιαφέρον επενδυτών για την ελληνική οικονομία» ανέφερε ότι διαπίστωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για συναντήσεις με επιχειρηματίες και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της χώρας.

Αθλητισμός

  • Εντυπωσιακή η Βαλένθια, διέλυσε 6-3 τη Μπέτις στη Σεβίλη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι «νυχτερίδες» πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημά τους εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας ήδη 18 βαθμούς στις πρώτες 8 αγωνιστικές και με 21 γκολ συνολικά διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τη Μπαρτσελόνα (24). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα έξι γκολ της Βαλένθια σημείωσαν ισάριθμοι διαφορετικοί παίκτες. Ευχάριστη έκπληξη στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι η Λεγανές και ένας από τους καλύτερους παίκτες της είναι ο Δημήτρης Σιόβας, με την ομάδα του Ασιερ Γκαριτάνο να περνάει με νίκη 2-0 επί της Μάλαγα από το «Ροζαλέδα».
  • Με χατ τρικ του Μάουρο Ικάρντι που ολοκλήρωσε με πέναλτι στο 90', η Ίντερ επικράτησε με 3-2 της Μίλαν στο ντέρμπι του Μιλάνου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Campionato. Την καλή πορεία τους στο ξεκίνημα συνεχίζουν Σαμπντόρια και Μπολόνια, που προχώρησαν με νίκες. Αντίθετα η Τορίνο έχασε έδαφος, καθώς ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Κροτόνε, διασώζοντας μάλιστα το βαθμό στις καθυστερήσεις. Νίκη «ανάσα» πέτυχε η Φιορεντίνα επί της Ουντινέζε (2-1), χάρη σε δύο γκολ του -πρώην παίκτη των «φριουλάνι»- Σιρίλ Τερό, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η πρώτη φετινή νίκη της Τζένοα, που επικράτησε με 3-2 της Κάλιαρι στη Σαρδηνία.
  • Παρότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει στο 1-1 την ΑΕΚ και να τη «γκρεμίσει» από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου πλέον αναπαύεται ο ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Super League έγινε στα Πηγάδια, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπρίτο στο 40΄, ενώ ο Βράνιες ισοφάρισε στο 88΄από θέση οφ σάιντ. Αποβλήθηκαν οι Φλίσκας στο 56΄ με δεύτερη κίτρινη και ο Σβάρνας στο 73΄ με απευθείας κόκκινη.
  • Δύο βαθμούς και... την κορυφή άφησε στα Πηγάδια η ΑΕΚ που δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ξάνθη (Ξάνθη - ΑΕΚ 1-1) παρά το γεγονός ότι οι Ακρίτες τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες, ενώ το γκολ ισοφάρισης του Βράνιες στο 88' ήταν από θέση οφ σάιντ. Έτσι, στην κορυφή της βαθμολογία προσπέρασε ο ΠΑΟΚ που είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λαμία στην Τούμπα (ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0). Σε ακόμη ένα ματς, ο ουραγός Απόλλωνας Σμύρνης δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη (Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα 0-0), ενώ στο Αγρίνιο είχαμε μεγάλη απόδραση του Λεβαδειακού (Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Παναθηναϊκός - Λάρισα (19:30).
  • Στο δεύτερο «μισό» του βαθμολογικού πίνακα παρέμειναν η Λεβερκούζεν και η Βόλφσμπουργκ μετά το μεταξύ τους 2-2 στο «Μπάι Αρένα». Σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού αγωνίστηκε με τους γηπεδούχους ο Παναγιώτης Ρέτσος σε θέση δεξιού μπακ, ο οποίος μάλιστα δημιούργησε το πρώτο γκολ του Μπέντερ στο 29΄. Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική, η Γκλάντμπαχ πέρασε με νίκη 2-0 από τη Βρέμη, ανέβηκε στην 5η θέση και άφησε τη Βέρντερ στην προτελευταία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου