Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, 2017

Ενοπλοι εισέβαλλαν στις 19:10 της Πέμπτης σε γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας, και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, που ήταν παρών στο συμβάν, οι δράστες είχαν ακάλυπτα πρόσωπα και μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο παριστάνοντας τους πελάτες. Είπε ακόμα ότι οι εκτελεστές μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και ότι του ζήτησαν να αποχωρήσει από την αίθουσα συσκέψεων του γραφείου, προκειμένου να συναντήσουν κατ’ ιδίαν τον άτυχο ποινικολόγο. Μετά από μια σύντομη συνομιλία, τον πυροβόλησαν μια φορά στο στήθος, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.Ο δικηγόρος φέρεται να είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους δύο δράστες. Ετσι, αντικείμενο έρευνας φέρεται να αποτελεί η ατζέντα με τα ραντεβού και οι πρόσφατες επαφές - επικοινωνίες του δικηγόρου για το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να του είχαν τηλεφωνήσει ζητώντας του ραντεβού.
 Η προανάκριση της υπόθεσης ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.
Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος - επταήμερη αποχή δικηγόρων
Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γνωστός ποινικολόγος, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του ΔΣΑ ενώ είχε θέσει και υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου. Ηταν πατέρας δύο παιδιών και γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο του περιστατικού, ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, εκδήλωση για την ανάληψη καθηκόντων από τα νέα στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας. Τον «αποτροπιασμό του» εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
-----------------------------------
Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.
Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power. Επίσης, είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου