Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, 2017

  • Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών (σ.σ εξετάζεται εάν είναι αλβανικής καταγωγής) της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου -το βράδυ της Πέμπτης - στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, φαίνεται να διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.
  • Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων. Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο γραφείο του και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ, προκαλώντας του τραύματα στη κοιλιακή χώρα. Στο σημείο διεξάγουν έρευνες στελέχη της δίωξης εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζήτησε ο πρωθυπουργός. Video και φωτογραφίες.
  • Αν και η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση στο ποσοστό των αντιγριπικών εμβολιασμών, παραμένει ακόμη σε χαμηλά ποσοστά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό στόχο, προειδοποιούν οι ειδικοί εν όψει της έναρξης των εμβολιασμών για την εποχική γρίπη.
  • Κύμα παραιτήσεων γιατρών σε μονάδες υποκαταστασης του ΟΚΑΝΑ, θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση των προγραμμάτων. Τριάντα οκτώ γιατροι που εργάζονται στις Μονάδες Υποκατάστασης με δελτίο παροχής υπηρεσιών, απειλούν να παραιτηθούν αν δεν καταβληθούν οι εργοδοτικές εισφορές άμεσα.
  • Με νομοθετική ρύθμιση θα καθοριστεί το πλαίσιο για τους ενδιαφερομενους επενδυτες ως προς την δημιουργία καθετοποιημένων μονάδων παραγωγής, επεξεργασίας και διαθεσης φαρμακευτικής κανναβης στην Ελλάδα, ξεκαθαρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Κόσμος

  • Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι μένουν άστεγοι κατά μέσο όρο κάθε χρόνο εξαιτίας καταστροφών, όπως πλημμύρες ή ακραία καιρικά φαινόμενα, καταδεικνύει νέα μελέτη.
  • Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης το νέο εκλογικό νόμο με 375 ψήφους υπέρ και 215 κατά. Υπέρ του νέου εκλογικού συστήματος ψήφισαν το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το μικρό κόμμα «Λαϊκή Εναλλακτική» του υπουργού Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Κατά, εκφράσθηκε το κίνημα Πέντε Αστέρων, το αριστερό κίνημα Αρθρο Ενα και το δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με τους ομολόγους του ή κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων της Ρωσίας, της Κίνας, της Βρετανίας και της Γαλλίας για την ανακοίνωση που σχεδιάζει να κάνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σήμερα Παρασκευή όσον αφορά την απόφασή του για το Ιράν, γνωστοποίησε την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Η πρώτη οχηματοπομπή της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας πέρασε στην περιοχή αυτή αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανέφεραν δύο αντάρτες και αυτόπτης μάρτυρας.
  • Ο ένας από τους ομήρους που απελευθέρωθηκαν σήμερα στο Πακιστάν, αφού κρατήθηκε επί πέντε χρόνια από τους Ταλιμπάν, αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που θα τον παραλάμβανε επειδή στο παρελθόν είχε συνδεθεί με έναν κρατούμενο στο Γκουαντάναμο, όπως έγινε γνωστό από έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Οικονομία

  • Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), το κόμμα που αναμένεται να αποτελέσει ήσσονα εταίρο στην επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας υπό την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, δεν θα επιμείνουν να διαδεχθεί Γερμανός τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι όταν λήξει η θητεία του το 2019, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, κορυφαίο στέλεχός τους.
  • Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει σε αυτό, αλλά πρόσθεσε πως «είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε με έναν οργανισμό που έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» από αυτό.
  • Την κατάργηση του Φόρου Αλληλεγγύης, που επιβαρύνει όσους Γάλλους έχουν κινητή και ακίνητη περιουσία άνω των 1,3 εκατ. ευρώ, και την αντικατάστασή του με ένα ενιαίο και μοναδικό φόρο Ακίνητης Περιουσίας ψήφισε την Πέμπτη η αρμόδια Επιτροπή της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.
  • Ξεκινά η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο 17% της χώρας. Η σχετική απόφαση υπεγράφη την Πέμπτη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Οι νέες αναρτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν κλιμακωτά μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
  • Ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA) μειώθηκε κατά 2,4 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Στις 31 Σεπτεμβρίου η χρηματοδότηση από τον ELA είχε υποχωρήσει στα 28,485 δισ. ευρώ από 30,857 δισ. ευρώ στις 30 Αυγούστου και 34,558 δισ. ευρώ στις 31 Ιουλίου 2017.

Αθλητισμός

  • Το βραβείο Best FIFA Football οδεύει ολοταχώς, εκτός συγκλονιστικής έκπληξης, προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ να αρκούνται, λογικά, στις επόμενες δύο θέσεις του βάθρου. Η κούρσα, όμως, για τη «Χρυσή Μπάλα» του 2017 έγινε ξαφνικά ανοιχτή σε προγνωστικά, με τον Αργεντινό άσο να παραμένει σε περίοπτη θέση.
  • Την παραίτησή τους από την Παναθηναϊκή Συμμαχία υπέβαλλαν οι Δημήτρης Σαραβάκος και Σπύρος Βλάχος, κάτι που σημαίνει ότι θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.
  • Επίσημο αίτημα για την χρήση του Καυτανζογλείου σταδίου για τα επόμενα 2+1 χρόνια κατέθεσε ο ΠΑΟΚ στην διοίκηση του εθνικού σταδίου της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ανακατασκευή του δικού του γηπέδου στην Τούμπα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε το επίσημο αίτημα για τη χρήση του Εθνικού Σταδίου αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, κάτι που σημαίνει πως ως το τέλος αυτής η έδρα της Τούμπας θα παραμείνει φυσική έδρα της ομάδας.
  • Ευχάριστα νέα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο Ντάνι Καρβαχάλ ξεπέρασε την ιογενή περικαρδίτιδα, που τον εμπόδισε να παίξει εναντίον της Εσπανιόλ, και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης «AS», ο διεθνής Ισπανός μπακ ξεπέρασε το πρόβλημα στην καρδιά του, αλλά τονίζεται πως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο ακριβής χρόνος της επιστροφής του στις προπονήσεις.
  • Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της παρουσίασε αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της από τις 30/6/12 ως και σήμερα, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι Πράσινοι τονίζουν ότι στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται προβλέψεις εσόδων για μελλοντικές δεσμεύσεις σε βάθος τριετίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα χρέη της ΠΑΕ ανέρχονται στα 34,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και μελλοντικές υποχρεώσεις 31,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου