Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, 2017

Τους ανθρώπους που από τα χέρια τους «γεννιέται» το Ολυμπιακό Φως και με τα χέρια τους «μεταλαμπαδεύονται» οι πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, βράβευσε χθες το απόγευμα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες του Πιονγκτσανγκ 2018, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο αναπληρωτής Δημάρχου, Γιώργος Δεββές, καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και βραβευόμενους, ευχαριστώντας τους για την σημαντική συμβολή τους για την επιτυχία κάθε τελετής Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ οι  μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού ερμήνευσαν τον Ολυμπιακό Ύμνο υπό την διεύθυνση της Ρωξάνης Δρακοπούλου, ενώ τους συνόδευσαν οι επίσης καθηγητές τους Θεοδώρα Βουκελάτουστο πιάνο και ο Αθανάσιος Οικονόμου σε ρόλο τενόρου…
                                     Ηχηρό Ολυμπιακό Ειρήνης
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους σημαντικούς συμβολισμούς της Ολυμπιακής Φλόγας, που καλλιεργεί αισθήματα φιλίας και συναδέλφωσης των λαών, αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες των ανθρώπων για παγκόσμια ειρήνη, κάτι που αποτελεί και πρωταρχικό σκοπό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στον ρόλο της Ολυμπίας, στην διάδοση των πανανθρώπινων αξιών, τονίζοντας πως, ειδικά φέτος, με τις γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς σχέσεις, επιβάλλεται να σταλεί από την Ολυμπία, «ηχηρό Ολυμπιακό μήνυμα ειρήνης».
   Σύντομη ιστορική αναδρομή, στις τελετές αφής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και στις Λαμπαδηδρομίες, έκανε ο πρόεδρος της Τ.Κ Χάρης Σπηλιόπουλος – στον οποίο ανήκε η πρωτοβουλία για την βράβευση των Ολύμπιων λαμπαδηδρόμων, κερδίζοντας μάλιστα από όλους – αιρετούς, βραβευόμενους και συμμετέχοντες – θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες.
                                        Οι βραβεύσεις
Την Χορογράφο των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και Επίτιμη Δημότη Αρχαίας Ολυμπίας, Αρτέμιδα Ιγνατίου, βράβευσε ο Δήμαρχος κ.Κοτζιάς, με την ίδια, εμφανώς συγκινημένη, να μιλά για την αγάπη όλων των συντελεστών της Τελετής Αφής, που με αυτό τον τρόπο συμβάλουν και αυτοί στην διάδοση των Ολυμπιακών αξιών.
Η Εστιάδα Κατερίνα Παγιατάκη βραβεύτηκε από τον Βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο, τον Συνθέτη της μουσικής της χορογραφίας Γιάννη Ψειμάδα βράβευσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημ. Συμβουλίου Γιώργος Αηδόνης, ενώ ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος, βράβευσε τις βοηθούς Χορογράφου Αλεξάνδρα Νικολοπούλου και Αυγή Παναγιωτοπούλου και την Συνοδό Ιερειών Δήμητρα Σιδέρη.
Ακολούθησε η βράβευση των Ιερειών (σ.σ η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου δεν παρέλειψε, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας) και των Κούρων, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο και τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα.
                                  Οι Λαμπαδηδρόμοι
   Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές που ακολούθησαν, στην βράβευση των λαμπαδηδρόμων (πρώτων και όχι μόνο) της Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του παρελθόντος με πρώτο, τον Διονύσιο Καίσαρη, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ίνσμπουργκ του 1964. Βραβεύτηκαν επίσης οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι Αναστάσιος ΜπαχούροςΓιώργος ΓκίκαςΣπήλια Σπηλιοπούλου και Στέλιος Μπίσμπας, καθώς επίσης οι Γιάννης ΚιρκιλέσειςΣπύρος Τζαβάρας και Χάρης Καραλής (σ.σ απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων). Τέλος, βραβεύτηκαν οι λαμπαδηδρόμοι Λεωνίδας ΒικάτοςΚώστας ΒασιλάραςΓιώργος Ντίκας και Ιωάννα Ευσταθοπούλου.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου