Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, 2017

  • «Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή, αφήνοντας πίσω όσα την έφεραν στην κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Brookings Institution στην Ουάσιγκτον. Τόνισε ότι «η είσοδος στη νέα εποχή δεν θα ήταν εφικτή, αν η Ελλάδα συνέχιζε στον ίδιο δρόμο με 4,5 χρόνια πριν» και υπογράμμισε ότι στόχος δεν ήταν να τεθεί η Ελλάδα εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά να σταματήσει η λιτότητα στην Ευρώπη.
  • Τι σημαίνουν αντισταθμιστικά οφέλη στα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία τόσο λόγος γίνεται με τον εκσυγχρονισμό (αναβάθμιση) των F-16; Για να καταλάβετε τι σύγχυση επικρατεί, απλώς σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 θα στοιχίζει 2,4 δισ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δηλώνει ότι η οροφή για την αναβάθμιση θα είναι 1,1 δισ. ευρώ.
  • Την καταδίκη του για τις επιθέσεις (έργω και λόγω) σε βάρος των συμβολαιογράφων, καθώς και για την χθεσινή επίθεση στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, εκφράζει απερίφραστα το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Κάθε επίθεση κατά των συμβολαιογράφων είναι επίθεση κατά της έννομης τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας της Πολιτείας» τονίζει.
  • «Με τον αντιπρόεδρο αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις σταθερές θέσεις της ελληνικής πλευράς για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκε και το θέμα της Τουρκίας, του Κυπριακού και της ΠΓΔΜ. Ο Μάικ Πενς επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για ελάφρυνση του χρέους.
  • Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει απευθείας από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Κόσμος

  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση την Τετάρτη να υπάρξει αποκλιμάκωση στο Ιράκ, μετά την ανάκτηση από τον ιρακινό στρατό σχεδόν όλων των περιοχών που είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι κούρδοι μαχητές μετά το 2003, κυρίως στην πετρελαιοπαραγωγό επαρχία Κιρκούκ.
  • Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Οι συνολικές οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν από ακραίες καιρικές συνθήκες και κλιματικές συνθήκες στην Ευρώπη κατά την περίοδο 1980-2016 ανήλθαν σε πάνω από 450 δισ. ευρώ
  • «Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για την Ευρώπη, αν επωφεληθούμε κάποιων ευκαιριών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. «Εμείς είμαστε με το μέρος όσων προάγουν μεγαλύτερη ολοκλήρωση και κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές», πρόσθεσε.
  • Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν όταν όχημα SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Χάρκοβο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Το μαύρο SUV που έπεσε πάνω στους πεζούς φαίνεται να έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και να κατευθύνθηκε δίχως να ανακόψει την πορεία του.
  • Η σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flynas πραγματοποίησε εμπορική πτήση από το Ριάντ για τη Βαγδάτη, για πρώτη φορά από το 1990, καθώς έχουν βελτιωθεί αισθητά οι σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ.

Οικονομία

  • Οι μετανάστες στην Ιταλία παράγουν υψηλότερο ποσοστό στο ΑΕΠ της χώρας σε σύγκριση με το συνολικό ΑΕΠ της Ουγγαρίας ή σχεδόν το τριπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο της Κροατίας, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στη Ρώμη.
  • Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε το χρηματιστήριο στη Wall Street. O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 23.000 μονάδων, κλείνοντας στις 23.157,6 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 160,16 μονάδων (+0,7%).
  • Εγκύκλιο που αφορά θέματα διαδοχικής ασφάλισης εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή των διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης δεν είναι υποχρεωτική για τους χρόνους που έχουν πραγματοποιηθεί έως 31/12/2016. Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά τις 13/05/2016, ανοίγοντας τον δρόμο για την έκδοση χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων. Όλη η εγκύκλιος και παραδείγματα.
  • Με εξώδικο που απέστειλαν στο Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί αρνούνται την αξιολόγηση.
  • «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), από την πρώτη στιγμή, διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου του δήμου Πάτρας στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας. Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις ζητά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή που έστειλε στο Πρωτοδικείο Πατρών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους φαινόταν ότι θα μπει σε περιπέτεια, καθώς το 1-1 με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Allianz Stadium» παρέμενε ως το 84ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Ντόουγκλας Κόστα, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, σέντραρε από δεξιά και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά σημείωσε το νικητήριο γκολ της πρωταθλήτριας Ιταλίας (2-1), που έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή. Διαβάστε τι έγινε στα άλλα ματς...
  • Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό στο Καμπ Νου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League και έκανε το 3Χ3 στον όμιλο, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν στην τελευταία θέση, χωρίς ακόμα βαθμούς. Οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν χάρη στο αυτογκόλ που σημείωσε στο 18' ο Νικολάου, την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι (έφτασε τα 100 γκολ στη διοργάνωση) στο 62' και το διαγώνιο σουτ του Ντίνιε στο 65', ενώ για τον Ολυμπιακό μείωσε ο Νικολάου με κεφαλιά στο 90'. Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 43' λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη κάρτα) του κεντρικού αμυντικού της, Ζεράρ Πικέ.
  • Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21:45 ΕΡΤ1) την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League, στοχεύοντας σε ένα μικρό θαύμα απέναντι στον πρώην προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα του Πειραιά. Ο Τάκης Λεμονής ξεκαθάρισε ότι «θα εξαντλήσουμε τις όποιες ελπίδες μας», αναζητώντας τους πρώτους βαθμούς στον όμιλο, την ώρα που οι Μπλαουγκράνα έχουν στο μυαλό τους το 3Χ3 και την κορυφή.
  • Ο Γιώργος Κομίνης από τη Θεσπρωτία ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, που θα γίνει την Κυριακή 22/10 (20:30), στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Βοηθοί του διεθνούς ρέφερι θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης από την Πιερία και ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία, τέταρτος διαιτητής ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας).
  • Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Λίβερπουλ στη Σλοβενία και η εμφατική νίκη της με 7-0 επί της Μάριμπορ, ξεχώρισε από τα παιχνίδια της Τρίτης, στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου