Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2016

  • Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών σημειώθηκε στις 1:22 τα ξημερώματα του Σαββάτου 18χλμ. δυτικά του Κιλκίς. Ο σεισμός, εκτός από το Κιλκίς, έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πέλλα και αλλού, σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του.
  • Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το προσφυγικό.
  • Την άποψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του χρέους χωρίς νέα μέτρα και θυσίες, διατύπωσε σε εκδήλωση του ΚΚΕ στα Χανιά, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, και κάλεσε τον λαό «να μην ακούει μεγάλα λόγια».
  • Κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα απήγγειλε ο εισαγγελέας στους 13 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο.
  • Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζητώντας από την πολιτική ηγεσία «να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί».

Κόσμος

  • Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπρεγκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την «διαρκή σημασία» του ΝΑΤΟ.
  • Τρένο στο Βίνσουμ της βόρειας Ολλανδίας συγκρούστηκε με φορτηγό και εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 18 άτομα. Ο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ Γκρόνινγκεν και Ρόντεσκολ.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη φιλικού διακανονισμού με την αμερικανική Δικαιοσύνη και τους πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ προβλέπεται να καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε όσους έχουν προσφύγει εναντίον του υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα απάτης.
  • Οργή και αγανάκτηση έχει ξεσηκώσει στην Τουρκία αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που εισηγήθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος AKP βάσει του οποίου κατηγορούμενοι για βιασμό ανηλίκου μπορεί να αποφύγουν τη δίωξη εάν παντρευτούν το θύμα τους. Καταδικάζουν εν χορώ αντιπολίτευση, οργανώσεις γυναικών, οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών καταγγέλλοντας ότι κατ' αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι καταναγκαστικοί γάμοι και νομιμοποιείται ο βιασμός ανηλίκων.
  • Προκειμένου να ελεγχθούν εκατομμύρια ξένοι που εισέρχονται χωρίς βίζα στην ΕΕ η Κομισιόν παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα άδειας εισόδου ETIAS, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2020. Πρότυπο το αμερικανικό σύστημα ESTA.

Οικονομία

  • Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Αντώνης Λεούσης, θα ασκεί προσωρινά και τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του προέδρου του. Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο συνεδρίασε υπό τριμελή σύνθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του.
  • Συνεχίστηκε την προηγούμενη χρονιά η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, μειούμενο κατά 4,5% ή 5,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ως αποτέλεσμα η κατανάλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 1,8% ή 2,3 δισ. ευρώ, ενώ περαιτέρω πτώση καταγράφει η αποταμίευση.
  • Επιμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις αντιρρήσεις του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, τα εργασιακά και την ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ότι σε περίπτωση ελάφρυνσης του χρέους «θα συμβεί το αντίθετο από το επιδιωκόμενο» ισχυρίστηκε.
  • Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Έφης Αχτσιόγλου με το κουαρτέτο για τα εργασιακά. Στόχος, σύμφωνα με πηγές, είναι η συμφωνία να κλείσει, ως τις 5 Δεκεμβρίου, με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού και τις ομαδικές απολύσεις να αναδεικνύονται τα μεγαλύτερα αγκάθια. Οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, ζητούν αύξηση ορίου, αλλά και κατάργηση της προληπτικής έγκρισης, με το υπουργείο να επιστρατεύει όλα τα όπλα για να αποκρούσει τις απαιτήσεις...
  • Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την αγορά να κινείται σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα στη μετά Brexit εποχή. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σημαντικά αυξημένος ήταν ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 611,93 μονάδες, με άνοδο 1,81%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 5,04%, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου παρουσιάζει άνοδο 3,52%.

Αθλητισμός

  • Ταξίδι - αστραπή πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα ο επιτετραμμένος της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με σκοπό την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας ΚΕΔ και τη συνακόλουθη επανέναρξη των Εθνικών πρωταθλημάτων. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είχε δίωρη συνάντηση-συνεργασία με το νέο αρχιδιαιτητή, Σταύρο Τριτσώνη και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μιχάλη Κουκουλάκη,
  • Ο Εργκους Κάτσε δεν... στέριωσε στην Βικτόρια Πλζεν και τον επόμενο μήνα φεύγει από την Τσεχία. Για την εξέλιξη αυτή μίλησαν ο τεχνικός της Βικτόρια Πλζεν, Ρόμαν Πίβαρνικ, και ο Λούμπος Μίχελ από την πλευρά του ΠΑΟΚ.
  • Τη μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την αποφασιστικότητά της να παρέμβει με τομές, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα σε αυτό και «να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των διεθνών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Η UEFA ενημέρωσε την κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΚΟΠ) για την ποινή που επέβαλε στον ΑΠΟΕΛ η πειθαρχική της επιτροπή, για τα πυροτεχνήματα στον αγώνα των ομίλων του Europa League με τη Γιουνγκ Μπόις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου