Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2016

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι η ελληνική φιλοξενία δεν αποτελεί έκπληξη.
  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν ως αργά το βράδυ της Τρίτης τα Εξάρχεια, καθώς κουκουλοφόροι-αντιεξουσιαστές πετούσαν εκατοντάδες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο, έστησαν και πύρινα οδοφράγματα, μετά το πέρας διαδήλωσης ενάντια στην παρουσία Ομπάμα. Μολότοφ και κατά του ΑΤ Εξαρχείων, χημικά από τα ΜΑΤ, όπως και στην προσπάθεια διαδηλωτών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συμβολή Σταδίου-Κολοκοτρώνη, ώστε να κινηθούν προς την αμερικανική πρεσβεία. Συμπλοκές διαδηλωτών-ΜΑΤ, τουλάχιστον πέντε συλλήψεις. Πορεία από ΕΜΠ έως Σταδίου από 2.500 άτομα, άλλα 5.000 σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια.
  • Συνεχίζουν και αύριο, Τετάρτη, τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.
  • Ούτε έκπληξη, ούτε δέος. Η δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη στην Αθήνα περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους άφησε παγερά αδιάφορο το Βερολίνο. «Μια αλλαγή της πολιτικής μας αποκλείεται» έλεγε γερμανική κυβερνητική πηγή.
  • «Ιμπεριαλιστικό κράτος που, εκτός των άλλων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, ηγείται των κορακιών του ΔΝΤ, που ματώνουν και τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του κόμματός του ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.
  • Την ικανοποίηση της Αθήνας για τις αναφορές του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη λιτότητα εξέφρασε ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του αμερικανικού Προέδρου -υπογραμμίζοντας επίσης πως η Ελλάδα «ανταποκρίνεται με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια» στις προκλήσεις του προσφυγικού, σημειώνοντας την ανάγκη περισσότερης ευρωπαϊκής υποστήριξης. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε τις κοινές αξίες που ενώνουν ΗΠΑ και Ελλάδα.

Κόσμος

  • Ο γερμανόφωνος τύπος σχολιάζει την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, επισημαίνοντας τα μηνύματα συμπαράστασης στη χώρα, τις προσδοκίες της ελληνικής ηγεσίας και τις διαβεβαιώσεις Ομπάμα για το ΝΑΤΟ.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες του και θα ακυρώσει τη συμφωνία μεταξύ της Ομάδας 5+1 και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Αυτή η συμφωνία προσφέρει σε όλους μας ασφάλεια» υπογράμμισε.
  • H DW δημοσιεύει σήμερα μαζί με άλλα 40 γερμανικά μέσα ενημέρωσης ένα κείμενο της Τζουμχουριέτ. Μια κίνηση συμπαράστασης προς τους προφυλακισμένους δημοσιογράφους της τουρκικής εφημερίδας.
  • Εκτενώς ασχολούνται τα διεθνή ΜΜΕ με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την αμερικανική προεδρική κάλπη: Με κοινό παρονομαστή πως η επιλογή του αμερικανικού προέδρου να ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ελλάδα ήταν συμβολική κίνηση, οι τίτλοι επικεντρώνονται στα μηνύματα που έστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος και για τη λιτότητα αλλά και για την ανάγκη οι ΗΠΑ να μείνουν κοινωνία που περικλείει αντί να αποκλείει.
  • Κορυφαία στελέχη των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών εμφανίζονται σίγουροι πως η Άνγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά την καγκελαρία στις εκλογές του 2017. Η ίδια η Μέρκελ, που πρόκειται να υποδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο, δεν έχει μέχρι στιγμής δείξει τις προθέσεις της.

Οικονομία

  • Την ελπίδα ότι η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο, θα συμβάλουν θετικά στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς.
  • Για τρίτη χρονιά το Startup Safary Athens «ανοίγει» τους χώρους της επιχειρηματικότητας σε όλη την Αθήνα και καλεί τα ανήσυχα πνεύματα στα events που έχει διοργανώσει από αυτή την Παρασκευή (18/11) έως την Κυριακή (20/11).
  • Την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα και την ισχυρή αντίθεση στην αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στους εκπροσώπους των θεσμών. Την Τετάρτη η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
  • Η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του ΔΣ της, εξετάστηκαν στη συνάντηση του Ευκλ.Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών. Ο στόχος είναι να έχουν κλείσει όλα τα παραπάνω θέματα, βάσει των συμφωνηθέντων, μέχρι το τέλος του έτους.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αναβάλει για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους την οριστική κρίση επί του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Αθλητισμός

  • Ο Τζίτζι Μπουφόν συγκατοικεί από το βράδυ της Τρίτης με τον Ικερ Κασίγιας, στην κορυφή της λίστας των ευρωπαίων ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές. Ο θρυλικός γκολκίπερ της εθνικής Ιταλίας ξεκίνησε βασικός στο φιλικό με τη Γερμανία (0-0) συμπληρώνοντας 167 αγώνες με τους «Ατζούρι» όσες και ο Κασίγιας με την εθνική Ισπανίας. Απίστευτο ματς έγινε στο Γουέμπλεϊ όπου η Αγγλία είχε το προβάδισμα με 2-0 στη συμπλήρωση του 90λεπτου, όμως η Ισπανία πήρε ισοπαλία 2-2 με γκολ στο 91΄ και το 96΄!
  • Με την κατηγορία του καψίματος της Ελληνικής σημαίας κατά την διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Βοσνίας, βαρύνεται ο δράστης που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία. Διευκρινίζεται, ότι δεν πρόκειται για το άτομο που κρατούσε το πανό με το φασιστικό περιεχόμενο.
  • Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Ιντερ στον 21ο αιώνα, επιστρέφει στο Απιάνο Τζεντίλε. Ο Βάλτερ Σάμουελ εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του Στέφανο Πιόλι με στόχο να καταφέρει να εμφυσήσει στους παίκτες έστω λίγο από το πάθος που είχε ο ίδιος ως σέντερ μπακ των «Νερατζούρι».
  • Με κοινό Δελτίο Τύπου των 12 ΠΑΕ παίρνουν άμεση θέση στα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του διακοπέντος πρωταθλήματος οι εκτός των «4» ομάδες της Σούπερ Λιγκ . Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Στις 17.03.2016, οι 12 ΠΑΕ συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν σε τρείς άξονες για ένα καλύτερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδα. Για ένα καλύτερο, όχι για το τέλειο. Γιατί το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά, και πάντα πρέπει να προσπαθεί κάποιος να το φτάσει, αλλιώς δεν θα είχε νόημα η ζωή στο γενικότερο πλαίσιο.
  • Για την πορεία της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και τα όσα Βοσνία μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παραδέχθηκε ότι «η Εθνική δεν έχει παίξει κανένα καλό ποδόσφαιρο, για να μιλάμε αντικειμενικά. Ούτε προχθές έπαιξε πάρα πολύ καλά. Υπήρχε πάθος, θέλαμε να το παλέψουμε, αλλά κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν. Το θέμα είναι πως σε μια τέτοια διαδικασία σημαντικό είναι να παίρνεις το αποτέλεσμα κι όχι να παίζεις καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου