Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, 2016 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

  • Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η πέμπτη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 4/5. Συγκεκριμένα, η τελική πρόταση που κατατέθηκε, έπειτα από τρεις αλλαγές στη σύνθεση
  • Από 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ που συνεπάγεται μειωμένες χρεώσεις για τους δικαιούχους.
  • Από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου είναι η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
  • Απέσυρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα στην προεδρία του ΕΣΡ κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Σε ψηφοφορία τέθηκε τελικά πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο και μέλος τον Βασίλη Μουλόπουλο. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε τα απαραίτητα 4/5 των ψήφων.
  • Στάση εργασίας για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 11:00 π.μ. κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καλώντας όλους του εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
  • Με δύο Προεδρικά Διατάγματα του πρωθυπουργού, δημιουργείται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ γίνεται ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού και μετονομασία άλλων υπουργείων.

Κόσμος

  • Στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος άσκησαν αγωγές σε βάρος του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες τη Δευτέρα, αξιώνοντας να μπει τέλος στις προσπάθειες παρακολούθησης των εκλογικών τμημάτων, που αποσκοπούν, σύμφωνα με τους ενάγοντες, στην παρενόχληση και τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων των μειονοτικών ομάδων εν όψει και κατά τη διάρκεια των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
  • Εν μέσω του σάλου που έχει πυροδοτήσει η επανέναρξη της έρευνας για τον φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον, ο «νεκραναστηθείς» Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται ότι η εκλογή της στον Λευκό Οίκο θα βύθιζε τη χώρα σε «συνταγματική κρίση» καθώς διαβλέπει ότι η τέως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα διωχθεί ποινικά για τη χρήση του ιδιωτικού διακομιστή. Ο Τραμπ «εξυμνεί» τον αρχηγό του FBI και θεωρεί ότι έχει βρεθεί ο βασικός όγκος των email της Κλίντον.
  • Τη «βαθύτατη ανησυχία» της εξέφρασε η Ουάσινγκτον για την «ενίσχυση της πίεσης» που ασκούν οι τουρκικές αρχές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά και τη σύλληψη του διευθυντή και πολλών δημοσιογράφων και στελεχών της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet.
  • Η ΕΕ ζητά περίπου 340.000 ευρώ από τη Μαρίν Λεπέν, θεωρώντας ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς εισέπραξε το ποσό αυτό για να καταβάλει τους μισθούς δύο βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είναι «ακέραιος» άνθρωπος και δεν επιχειρεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ εν μέσω του σάλου που έχει ξεσπάσει με την αιφνιδιαστική επανέναρξη της έρευνας για τα email της Χίλαρι Κλίντον. «Δεν θα επικρίνω, ούτε θα υπερασπιστώ τον διευθυντή Κόμεϊ» ανέφερε ο Έρνεστ, σημειώνοντας επίσης πως η Κλίντον εξακολουθεί να χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του Αμερικανού προέδρου.

Οικονομία

  • Το ίδιο ποσό με πέρσι, των 105 εκατ. ευρώ θα διατεθεί και φέτος για το επίδομα θέρμανσης, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, χαρακτηρίζοντας «παραπλανητικά» και «ψευδή» τα δημοσιεύματα, που ισχυρίζονται το αντίθετο.
  • Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πιστεύει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είναι ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο αυτό και θα ταχθεί υπέρ της παραμονής του στη συγκεκριμένη θέση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Μέι. Σε ό,τι αφορά δε την επόμενη μέρα του Brexit επανάλεβε ότι η Τ.Μέι επιδιώκει οι επιχειρήσεις να έχουν την ελευθερία να λειτουργούν εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.
  • Στο 0,5% αναμένεται να διαμορφωθεί ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2016, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (0,4%), σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη το ΑΕΠ κατέγραψε το γ' τρίμηνο σε ετήσια βάση αύξηση κατά 1,6% στην ευρωζώνη και κατά 1,8% στην ΕΕ των «28».
  • Η αζέρικη SOCAR ανανέωσε για έναν ακόμη μήνα την εγγυητική επιστολή για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ, ανέφερε αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ. Με την ανανεώση για δεύτερη φορά της εγγυητικής επιστολής δίνεται πίστωση χρόνου προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ αζέρων και κυβέρνησης για το τίμημα και τους όρους μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ.
  • Την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid International Development Ltd ως προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή για την πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ έναντι του ποσού των 320 εκατ. ευρώ αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, το ΔΣ της ΔΕΗ, ενώ η οριστική απόφαση για την πώληση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου 2016.

Αθλητισμός

  • Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Ουντινέζε και Τορίνο στο «Φρίουλι» στη μεταξύ τους αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής, που έληξε ισόπαλη 2-2 ύστερα από συνεχείς ανατροπές. Η Κάλιαρι ήταν η νικήτρια στο νησιωτικό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στο καμπιονάτο, καθώς επιβλήθηκε στο «Σαντ Ελία» της Παλέρμο με 2-1.
  • Η Βαλένθια έμεινε όρθια στο «Ριαθόρ» απέναντι στη Λα Κορούνια, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Γαλικίας προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Εμρέ Τσολάκ, αλλά ο Ροντρίγκο έσωσε τον βαθμό για τις «νυχτερίδες» του Τσέζαρε Πραντέλι ισοφαρίζοντας στο 56ο λεπτό.
  • Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Μαμπουλού που σημείωσε και τα δύο γκολ (69΄,80΄) ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαίο «διπλό» στο Αγρίνιο με 2-1 επί του Παναιτωλικού, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα της Super League. Μια νίκη που επετεύχθη με ανατροπή, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42΄ με τον Φερέιρα. Ετσι, ο ΠΑΣ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο με τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα.
  • Με πρόστιμο 29.000 ευρώ τιμώρησε τον Ολυμπιακό ο αθλητικός δικαστής της Super League, για τη χρήση των καπνογόνων που έγιναν αιτία διακοπής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τρεις φορές. Το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας ανακοίνωσε τις ποινές για τις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής, η εκδίκαση των οποίων έγινε την περασμένη Πέμπτη. Πρόστιμο επιβλήθηκε, επίσης, στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλής, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους.
  • Με αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και κανονική προπόνηση για τους υπόλοιπους ξεκίνησε η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Πέμπτης με την Γκαραμπάχ για το Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου