Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Άγνωστοι μαχαίρωσαν, αργά το βράδυ της Τετάρτης, δημοσιογράφο, στο γκαράζ του σπιτιού της, στο Κολωνάκι. Η δημοσιογράφος, που φέρει ελαφρά τραύματα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
  • Εικόνες που κόβουν την ανάσα δόθηκαν στη δημοσιότητα από την επιχείρηση διάσωσης, στο πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, όπου έχασαν τη ζωή τους 34 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά και βρέφη.
  • Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:52 το βράδυ της Τετάρτης νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σε απόσταση 454 χλμ. από την Αθήνα. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη δόνηση, η οποία είχε μεγάλο εστιακό βάθος.
  • Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στο Euronews ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας του ότι «είπε ψέματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες επενδύσεις». Επανέλαβε δε ότι η συμφωνία που υπεγράφη «είναι του Τσίπρα».
  • Με κεντρικό σύνθημα «ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης συγκέντρωση οργανώσεων στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλία του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Κόσμος

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ίσως αποσύρει την πρόταση να επιβληθούν υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή 120.000 αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αντιπροτείνει ένα σύστημα οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων, όπως ζητούν κράτη της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
  • Ο σύρος πρόσφυγας, Αμπντούλ Μοσέν, στον οποίο έβαλε τρικλοποδιά η ουγγαρέζα εικονολήπτρια προσκλήθηκε να πάει στην Ισπανία για να δουλέψει σε μια σχολή προπονητών ποδοσφαίρου, αφού η ιστορία του συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
  • Τη ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της Ευρώπης και τη σημασία της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών για την προσφυγική κρίση, τόνισε κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζητώντας την ομόφωνη απόφαση για την μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων στα κράτη μέλη.
  • Ο σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάλεσε την ΕΕ να αντιδράσει στις ενέργειες της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, λέγοντας ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει «να συμπεριφερθεί σύμφωνα με τους κανόνες τις ΕΕ».
  • Σοκαρισμένος από τη μεταχείριση των προσφύγων από την Ουγγαρία δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ενώ το σοκ της εξέφρασε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οικονομία

  • Διαπραγματεύσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη συγχώνευσή τους ξεκίνησαν οι δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες στον κόσμο, η Anheuser-Busch InBev και η SABMiller. Αν ευοδωθούν, θα δημιουργηθεί ένας γιγαντιαίος όμιλος με κεφαλαιοποίηση που θα ξεπερνά τα 230 δισ. δολάρια και ο οποίος θα ελέγχει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς μπίρας.
  • Την πρόταση της Επιτροπής για σημαντική αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης προς την Ελλάδα στα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, υιοθέτησε την Τετάρτη η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της ΕΕ.
  • «Δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο του προγράμματος. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι εφαρμογή», σχολίασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Ο ίδιος ανέφερε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, εκφράζοντας, ωστόσο, τη βεβαιότητα πως «το πλαίσιο του προγράμματος» δε θα αμφισβητηθεί, όποια και να είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Αθλητισμός

  • Ως άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, μετά το 0-3 της Μπάγερν, το οποίο όμως, πήρε αυτή την έκταση στο 89' και το 92'. Παράλληλα, ο Πορτογάλος προπονητής, στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις λίγες καλές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως από την 1ηη αγωνιστική των ομίλων δεν χάθηκε ποτέ καμία πρόκριση. Μάλιστα, πέρα από το αποτέλεσμα, ο Σίλβα δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.
  • Η Άρσεναλ είχε το όνομα, αλλά η Ντιναμό τη χάρη κι έτσι στην πρεμιέρα του Champions League η κροατική ομάδα νίκησε 2-1 στο Ζάγκρεμπ για τον 6ο ομιλο, όπου μετέχει και ο Ολυμπιακός. Εντυπωσιακή η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ξεκίνησε τη διοργάνωση με νίκη 3-2 επί της Βαλένθια στο «Μεστάγια».  Γκολ που θέτει υποψηφιότητα για το καλύτερο της χρονιάς πέτυχε από το κέντρο του γηπέδου ο Φλορέντσι της Ρόμα ισοφαρίζοντας 1-1 τη Μπαρτσελόνα, ενώ με την ομάδα της Ρώμης βασικός ήταν ο Κώστας Μανωλάς και στο τελευταίο πεντάλεπτο αγωνίστηκε και ο Βασίλης Τοροσίδης. «Ανάσα» πήρε η Τσέλσι που νίκησε εύκολα 4-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Λονδίνο, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να πραγματοποιεί πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Εύκολο έργο είχε η Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε της Μπάτε Μπορίσοφ με 4-1.
  • Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «κλέψει» ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Μπάγερν στην πρεμιέρα του στο Champions League, κρατώντας παθητικό ρόλο (χάρισε κυριολεκτικά την κατοχή μπάλας), ενώ οι Γερμανοί είχαν 2-3 κλασικές ευκαιρίες σε όλο το ματς και τελικά ευτύχισαν να προηγηθούν από ένα τυχερό γκολ (53' Μίλερ). Και ενώ ο Σαλίνο σπατάλησε τις όποιες πιθανότητες ισοφάρισης, ο Γκέτσε στο 89' έκανε το 0-2 και στο 92' ο Κομάν κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μίλερ για το τελικό 0-3. Οι ερυθρόλευκοι απογοήτευσαν κυρίως μεσοεπιθετικά, ενώ η νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Αρσεναλ στο άλλο ματς του ομίλου κάθε άλλο παρά βολεύει τους Πειραιώτες
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου