Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας - Ομπάμα μίλησαν στο τηλέφωνο - Συνάντηση στις 30 Σεπτεμβρίου

 Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2015

Τσίπρας - Ομπάμα μίλησαν στο τηλέφωνο - Συνάντηση στις 30 Σεπτεμβρίου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον Ελληνα πρωθυπουργό προκειμένοη να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Στην μεταξύ τους επικοινωνία συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.
Εν τω μεταξύ, επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, μία μόλις εβδομάδα μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Προς το παρόν, πάντως δεν είναι σίγουρο αν η συνάντηση θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου, κάτι που θα επιθυμούσε η ελληνική πλευρά,  ή αν θα γίνει στο περιθώριο Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ή στο πλαίσιο της δεξίωσης που θα γίνει προς τους ξένους ηγέτες.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα συνάντησει και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε το αίτημα της συνάντησης πριν από λίγες ημέρες.
Στη συνάντηση με τον κ. Κέρι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, ενώ είναι σαφές ότι ο κ. Κέρι θα θέσει από την πλευρά του ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος (πχ Κυπριακό, μεταναστευτικό, Συρία, ευρω-ρωσικές σχέσεις κ.ά).
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου