Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Το Συριακό, οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό, η κατάσταση στην Ουκρανία και η ελληνο-ρωσική συνεργασία ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
  • Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Πηγή της κυπριακής κυβέρνησης ανέφερε πως η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα και κυριάρχησαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ενεργειακά.
  • Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει έκκληση για συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης τύπου «BIPAP ST» καθώς και για εθελοντές παθολόγους, ψυχιάτρους, φαρμακοποιούς και ουρολόγο, που θα πλαισιώσουν την ιατρική του ομάδα, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών που το επισκέπτονται.
  • Εμπλοκή δημιουργήθηκε ξαφνικά στις ΗΠΑ όταν η ελληνική αντιπροσωπεία κατάλαβε ότι η ΠΓΔΜ θα συμμετείχε στη Συνάντηση Κορυφής για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
  • Επιβεβαίωσε ο Μάκης Βορίδης ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως εάν έθετε υποψηφιότητα θα υπήρχαν «πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση» και αυτό θα αδικούσε την όλη συζήτηση, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Κόσμος

  • Σαφή απόσταση από την τουρκική πρόταση για δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στην βόρεια Συρία πήρε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της προς τους βουλευτές του κόμματός της στο Βερολίνο.
  • Μεγαλύτερη προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα ζητά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών από την Παγκόσμια Τράπεζα, κατηγορώντας τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό ότι κρύβεται πίσω από το απαρχαιωμένο καταστατικό του για να αποφύγει τις ευθύνες του.
  • Όχι, ο Τζόρτζιο Αρμάνι δεν υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση στη μύτη, όχι, δε σκέφτεται καν να βγει στη σύνταξη και ναι, μπορεί και χρησιμοποιεί και άλλα χρώματα εκτός από το μπεζ και το γκρι: στην αυτοβιογραφία του ο σπουδαίος σχεδιαστής, ηλικίας πια 81 ετών, τα λέει όλα.
  • Επίθεση κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, λέγοντας ότι μιλά πολύ για τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, όμως εάν θέλει να αποδείξει τις πραγματικές προθέσεις της στη Συρία τότε θα πρέπει να σταματήσει τα «μιντιακά πλήγματα» και να ξεκινήσει τα πραγματικά.
  • Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα αποκεφαλίσουν και θα σταυρώσουν νεαρό που έχει καταδικαστεί σε θάνατο, επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις. Ο 20χρονος σιίτης Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ πρόκειται να εκτελεστεί πιθανότατα την Πέμπτη. Η απόφαση έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, καθώς η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Οικονομία

  • Το περίπου 80 σελίδων νέο σχέδιο παραχώρησης του ΟΛΠ σε ιδιώτη παραδόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε μία εβδομάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευσή του προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού καθώς τα χρονοδιαγράμματα  που αφορούν την αξιοποίηση του λιμανιού είναι ασφυκτικά μικρά, λόγω και της μνημονιακής συμφωνίας.
  • Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει ότι οι δικαιούχοι σύνταξης από το Δημόσιο χάνουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αν η αίτηση συνταξιοδότησης υποβληθεί μετά από τουλάχιστον πέντε χρόνια από την ημερομηνία θεμελίωσης, ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη.
  • «Το μνημόνιο δεν περιέχει ποιες θα είναι οι ρυθμίσεις στα εργασιακά. Προβλέπει απλώς να ληφθούν υπόψη οι καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Αυτό είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση επιδιώκει το εργασιακό να μην αποτελέσει απλώς διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών αλλά ευρωπαϊκό» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος μετά τη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Αθλητισμός

  • Με το χαμόγελο μέχρι τα… αφτιά, ο Μάρκο Σίλβα, δεν μπορούσε παρά να πετάει στα σύννεφα μετά το τρανταχτό «διπλό» του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών, στάθηκε ιδιαίτερα στο πάθος και στην αντοχή των παικτών του σε όλο το 90άλεπτο, ενώ παραδέχτηκε πως η εξέλιξη του σκορ και τα λεπτά που «χτύπησε» η ομάδα του ήταν ένα από τα σημεία που έκριναν τη νίκη. Από την πλευρά του, ο Αρσεν Βενγκέρ, αν και πάντα ψύχραιμος δεν έκρυψε το παράπονο του για την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του, ενώ ο Αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ, χαρακτήρισε και τυχερό τον Ολυμπιακό.
  • Σε «παράσταση για ένα ρόλο» μετέτρεψε η Μπάγερν το ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Με συνοπτικές διαδικασίες η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «καθάρισε» τους Κροάτες με 5-0, που πήγαν με καλή ψυχολογία στην «Αλιάντς Αρίνα» μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ, αλλά στα πρώτα 28 λεπτά έχαναν με 4-0. Στους υπόλοιπους αγώνες της βραδιάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης βρήκαν δίχτυα, όμως είδαν την ομάδα τους να χάνει. Ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την Τσέλσι, η οποία δεν κατάφερε για ακόμα μια φορά να πανηγυρίσει τη νίκη, αφού ηττήθηκε από στην Πορτογαλία από την Πόρτο με 2-1
  • Στην καλύτερη εμφάνιση της Ιστορίας του επί βρετανικού εδάφους, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει για πρώτη φορά νικητής και μάλιστα, λυγίζοντας την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο. Τα γκολ των Πάρντο (33'), Φορτούνη (40') και Φινμπόγκασον (66') ήταν υπεραρκετά για να γράψουν το επικό 2-3 στο «Έμιρεϊτς» και να βάλουν «φωτιά» στον 6ο όμιλο του Champions League. Στο 33' ο Γουόλκοτ και στο 65' ο Σάντσες είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, αλλά στο τέλος οι «κανονιέρηδες» του Βενγκέρ, υποκλίθηκαν στους Πειραιώτες
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου